Kasvi kirjutab oma blogi sissekandes “Naabrite homofoobia”, et Baltimaid ei saa liigitada Skandinaavia riikide sekka, sest seal elavate inimeste hinges valitseb ikka veel nõukogude mentaliteet.

“Soome ja teised põhjamaad olid lootusrikkad, kui Nõukogude impeerium lagunes ja Baltimaad taastasid iseseisvuse. Oodati, et pärast 47 totalitarismis veedetud aastat jätkub tavaline ajalugu. Et pärast mõnda aastat on tõepoolest viie Põhjamaa asemel kaheksa.”

Mitmes suhtes on Eesti, Läti ja Leedu tõelised edulood teiste endiste Nõukogude liiduvabariikide hulgas. Ühiskond toimib, valimised on ausad, majandus areneb ja heaolu kasvab.”

Kuigi vanad majad on renoveeritud ja Volgad on vahetatud Volkswagenite vastu, pole hoolimata sellest 47-st kommunismi rüpes veedetud aastast suudetud inimeste hingest saasta minema pühkida, väidab parlamendisaadik.

“Kommunistliku ideoloogia kollektivistlik maailmapilt mõistis hukka individualismi ja grupist kõrvalekaldumise. Ning selline maailmapilt kummitab ikka veel Balti riike. See avaldub erinevate vähemuste kohtlemises, eriti silmatorkavalt aga seksuaalvähemuste diskrimineerimises ja isegi tagakiusamises.”