Keskerakonna peasekretärina pean oma kohuseks sellele kirjale vastata. Kuigi tegemist on vaid ühe inimese arvamusega — meile on iga inimese arvamus tähtis.

Pole mõtet vaielda järeldustega, kui eeldused on valed.

Esiteks, Keskerakonna valijaskonnas pole mitte-eestlased enamuses. Seda võib olla keeruline uskuda, kuid nii see objektiivsete uuringute andmetel on. Keskerakonna valijatest pooled on eestlased, pooled on teistest rahvustest Eesti inimesed.

Teiseks, Keskerakond pole kunagi ostnud ei eakate ega kellegi teise hääli. Häälte ostmine on tõsine kuritegu, tegemist on tõsise ja erakonna mainet kahjustava süüdistusega. Põhjus, miks paljud eakad inimesed toetavad Keskerakonda, on lihtne — me oleme läbi aastate kaitsnud Eesti eakate huve paremerakondade poliitika eest. Kellele peaksid eakad inimesed veel lootma?

Kas Reformierakonnale, kes lubas valimiste eel pensionid kahekordistada, kes aga on külmutanud pensionitõusud, kaalus kohalike valimiste eel tõsiselt pensionide vähendamist, maksustamist jne? Meeles võiks olla hiljutine otsus teise samba maksete peatamise, sisuliselt kogu kogumispensioni süsteemi hävitamise kohta, mille tegid Reformierakond ja IRL.

Kolmandaks. Mis puutub demokraatiasse Keskerakonnas, siis Keskerakond on ainus Eesti erakond, kus on toimunud tõsised eelvalimised, millega on määratud erakonna kandidaadid valimistel. Ka Edgar Savisaarel on esimehe koha nimel tulnud Keskerakonna kongressidel rinda pista tugevate vastaskandidaatidega. Kusjuures need on olnud tõsised kandidaadid, mitte pupujukud.

Hiljuti ei lastud aga IRLi kuuluval kaitseminister Aaviksool oma kandidatuuri IRLi esimehe kohale ülessegi seada, kartes, et see näitab erakonda lõhenenuna.

Ja viimaseks. Väide, et Keskerakonda ei huvita, mis Eestis toimub, on solvav. Hoopis Ansipi valitsusele ei lähe korda, et ligi 200 000 inimest on tööta. Nagu Keskerakond on korduvalt öelnud — neile on see vaid number paberil. Meile mitte. Edgar Savisaare juhitud Tallinnas on vaid loetud kuudega suudetud luua 1900 uut töökohta.

Usun, et Delfi lugejale võib see näida arusaamatuna, kuid inimestele meeldivad erakonnad, mis täidavad oma lubadusi, meeldivad poliitikud, kes peavad sõna. Keskerakond on selline erakond ja Savisaar on selline poliitik.