Venemaal oli teada antud, et äri võib teha ja rikastuda igaüks, kuni nad ei sekku poliitikasse Kremli vastaste poolel. Hodorkovski sekkus, asudes toetama Putini vastaseid ja järgneski tagajärg. Mees istub kinni... Ning Kremli vastaste parteidel, keda Hodorkovski toetas, on nina vee alla surutud.

Mis ei tähenda, et Hodorkovski polnud süüdi kõiges selles, milles teda ametlikult süüdistati. Aga kui üldlevinud ebaseadusliku praktika eest mõistetakse süüdi ainult üks, siis on tegemist õigusetusega.

Eestis on samamoodi.

Annus läks kohtu alla Rahvaliidu ja Keskerakonna toetamise pärast. Rahvaliit on erakonnana hävitatud. Nüüd püütakse sama teha Keskerakonnaga. Kas järgmistena võetakse ette sotsiaaldemokraadid?

Elmar Sepp pandi esimese kohtuastme otsusel vangi kohtusaalis. Veel enne edasikaebamise esitamist. Tema surmapatt oli Kesknädalale toetajate leidmine. Selle tõkestamiseks on Eesti riigileiba söövatele inimestele antud täielik voli licence to kill.

Samas: Tamur Tsäkko (IRL) lahkub omal soovil, üle aasta ei tule prokuratuurist otsust.

Andres Jaadla (Reformierakond) jätkab linnapea ametis.

Ilves on segatud korteriskandaali ja riik on nuumanud tema erafirmat, kuid ta on ikka veel president.

Tragikoomiline on see, kuidas Eesti poliitilised korruptandid peavad samal ajal ülla näoga võitlust Vene vangis istuva Hodorkovski toetuseks. Nad on ju Eestis ise vastutavad täpselt samamoodi opositsiooni toetavate ärimeeste ruineerimise eest.