Eesti Kõrgema Kommertskooli (EBS) rahvusvaheliste suhete prorektori Endel Laanvee sõnul annab topeltdiplom kõrgkooli lõpetajale eelkõige eelise tööjõuturul.

Topeltdiplomi saamiseks peab üliõpilane õppima viimase õppeaasta ühes kahekümnest Euroopa Ülikoolide Topeltdiplomi Konsortsiumi kuuluvas kõrgkoolis ning kaitsma seal ka bakalaureusetöö.

Õppemaks EBSis

Laanvee sõnul kaitseb tänavu novembris Saksamaal Rosenheimi ülikoolis oma bakalaureusekraadi ja saab esimese kõrgema kommertskooli tudengina tõenäoliselt ka rahvusvahelises ärijuhtimises topeltdiplomi Kalev Allik.

Kõik Euroopa kõrgkoolidest topeltdiplomit taotlevad EBSi üliõpilased maksavad õppemaksu Eestis. «Teisiti poleks see mõeldav,» märkis Laanvee.

Et erakõrgkoolide üliõpilased saavad samuti osaleda Euroopa Liidu üliõpilasvahetuse programmis Erasmus, siis kasutavad kommertskooli tudengid agaralt ka seda võimalust. Erasmuse vahendusel on võimalik õppida sajas Euroopa ülikoolis 3 kuni 12 kuud. Stipendiumi makstakse üliõpilastele 130-300 eurot ehk 2018-4680 krooni kuus.