Kõige hõlpsam on loomakasvatustoetuste taotlust esitada elektroonilise kliendiportaali e-PRIA (www.pria.ee/epria) kaudu. 

PRIA soovitab eelistada taotluse esitamiseks just e-PRIAt kui kõige kindlamat ja mugavamat kanalit. e-PRIAs  on taotlusvormil juba ette antud taotleja kõigi loomade ja toetusõiguste andmed ja tal tuleb vaid märkida, milliseid toetusi ja milliste loomade kohta ta soovib. e-PRIAs korrektse taotluse esitanuid planeerime tänada nii, et maksame nendele toetused välja esmajärjekorras. 

e-PRIAt saavad kasutada kõik PRIA kliendid, samuti saab portaali kaudu end PRIA kliendiks registreerida. Lisaks taotlusavalduste esitamisele on võimalik e-PRIA kaudu esitada peaaegu kõiki loomapidamises vajaminevaid dokumente, samuti vaadata oma finantsseisu ja tehamuid toiminguid. 

Loomakasvatustoetused on mõeldud selleks, et hüvitada loomapidajaile osaliselt nende kulutusi, aidata tõsta konkurentsivõimet ning jätkata tegutsemist põllumajandussektoris. Lisaks viiele varasematest aastatest tuttavale toetusele saab nüüd küsida ka piimasektori eritoetust, mida makstakse kuni 100 piimalehmaga karjapidajatele. Piimasektori eritoetus aitab väiksemate karjade pidajail piimatootmist säilitada majanduslikult haavatavates tootmistüüpides ja piirkondades. 

Taotluste esitamiseks on aega 22.märtsini, üksnes piimasektori eritoetuse  taotlusi saab esitada ka hilinenult, 23. märtsist 16. aprillini. Siis aga väheneb toetussumma 1% võrra iga hilinetud tööpäeva kohta. 

Taotlust saab esitada ka meie maakondlikes teenindusbüroodes (palume kindlasti kasutada võimalust taotluse esitamiseaeg ette broneerida) või saates digitaalselt allkirjastatuna aadressil info@pria.ee

Kõik loomatoetuste taotlemiseks vajalik info ja taotlusvormid on kättesaadavad meie kodulehel www.pria.eeLoomatoetuste rubriigis, abi võib küsida infotelefonil 737 7679.