Neid teemasid käsitletakse detsembris algaval Tallinna Ülikooli e-kursusel "Kultuurierinevuste lõimimine koolis". Kursus on tasuta, registreerumine kestab kuni 17. novembrini.

Võrreldes hetkel Eestis levinud monokultuuriliste koolidega on mitmekultuurilistes koolides väga oluline, et pedagoogid mõistaksid erineva kultuuritaustaga õpilasi, oskaksid ennetada võimalikke kultuurikonflikte ja lahendada mitmekultuurilises õpisituatsioonis tekkivaid probleeme, samal ajal väärtustades ka õpilaste emakeelt ja kultuuri, ütles Tallinna Ülikooli eesti filoloogia osakonna teadur ja kursuse õppejõud Anastassia Zabrodskaja.

Zabrodskaja lisas, et Eesti koolid on muutumas järjest mitmekultuurilisemaks. "Venekeelsed pered valivad lastele eesti kooli, ning et Euroopa Liit soodustab inimeste vaba liikumist, võib eeldada ka rohkem muudest rahvustest õpilasi," ütles ta.

E-kursust "Kultuurierinevuste lõimimine koolis" rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi meetme 1.1. projektist "Uus eesti keele ja kakskeelse õppe süsteem Tallinna Ülikoolis". Projekti eesmärk on kohandada eesti keele õpet muutunud vajadustega ja tagada kvaliteet. Seda koordineerib Tallinna Ülikooli eesti filoloogia osakond.

Rohkem infot e-kursuse kohta projekti veebilehelt: http://www.tlu.ee/uueks/multikoolitus.html