Partsi sõnul avardavad Eesti Internetikogukonna ja riigi koostöös loodud põhimõtted oluliselt siinset Internetiruumi.

"Selle kontseptsiooni realiseerumisel toimub rida põhimõttelisi ümberkorraldusi, mis annavad igale inimesele võimaluse omanimelise domeeninime registreerimiseks ja on väga suur väljakutse vabale ja isereguleeruvale kogukonnale," ütles Parts. "Tahan tunnustada ka Endel ja Jaak Lippmaad, kes on andnud suure panuse Eesti Internetiruumi arengusse," lisas ta.

Ettepanekute paketi heakskiitmisega andis valitsus nõusoleku, et majandusministeerium koostöös Eesti Infotehnoloogia Liiduga asub riigi esindajana looma domeenimede registreerimist korraldavat sihtasutust. Sihtasutus luuakse eeldatavalt järgmisel aastal.

Lisaks Eesti elanikele või siinsetele juriidilistele isikutele saavad inimesed väljaspool Eestit taotleda .ee domeeninime, kui nad on Eestis taotletava domeeninimega seotud tegevuses (näiteks ettevõtluses) esindatud.

Akadeemik Endel Lippmaa sõnul on plaan liberaliseerida Interneti domeeninimede registreerimise kord mõistlik.

Lippmaa ütles BNS-ile, et taoline kord kehtib üle maailma ning vastavalt euroliidu seadustele peab Eesti riik kohtlema võrdselt kõiki kodanikke. "Me peame ükskord üle minema Euroopas kehtivale korrale, kus igal ühel on vaba õigus saada domeen," lisas ta.

Kui jätkuks praegune kord, kus Eesti domeeni jaotatakse sisuliselt tasuta, siis tuleks peagi Lippmaa sõnul terve Euroopa siia kokku domeene taotlema.

Akadeemiku sõnul tingib korra liberaliseerimine tõenäoliselt siseriikliku buumi, mis on ka loogiline. Domeeni aastast maksumust ei soovinud Lippmaa prognoosida, kuid lisas, et tõenäoliselt jääb see paarisaja krooni kanti.