Arvutil on 12,1-tolline 1024x768 eraldusvõimega ekraan, nagu teistelgi ülikergetel sülearvutitel, ja 30GB kõvaketas. Optiline seade (CD-ROM, DVD-ROM, CD-RW või kombineeritud CD-RW/DVD-ROM) ja flopiseade paiknevad komplekti kuuluvas dokis, mida pole vaja pidevalt kaasas kanda (mass koos dokiga on 2,38 kg). Protsessor on eriti väikse voolutarbega 800MHz Mobile Pentium III-M, tugikiibistik integreeritud kuvaadaptriga Intel Mobile 830MG. Põhimälu on 256MB PC133 SDRAM, millest 128MB on otse emaplaadil. Seega võib mälu kogumaht olla kuni 640MB, olenevalt installeeritud lisamooduli suurusest. Tutvumiseks antud arvutil oli Windows XP Pro operatsioonisüsteem.

Sülearvuti põhikomponentide — ekraani ja klaviatuuri kvaliteet väärivad kiitust. Tänu sellele on töö on mugav. Klaviatuur on skandinaavia paigutusega. Lisatasu eest võib klahvidele lasta kleepida puuduvad eesti märgid. Asi seegi. Puutepaneel on kahe lisanupuga. Selle kõrval on kaks väikest kõlarit. Doki külgedel on veel kaks kõlarit ja põhjas koguni bassikõlar, kuid heli kvaliteet on sellele vaatamata tagasihoidlik.

Arvutil on modem ja võrguadapter, Type II PC Card pesa ning ostes võib lasta paigaldada sisemise PCI raadiokaardi, mis muudab internetiühenduse märksa universaalsemaks. Brauseri käivitamiseks on klaviatuuri kohal erinupp. Kõik sülearvutitele omased liidesed on oma kohal. Arvuti korpuse külgedel on 2 USB porti, FireWire port, pesad telefoni-, võrgu- ja toitejuhtme ning välise kuvari ühendamiseks.

Doki tagaservas on paralleel- ja järjestikliidese pesad, pesad võrgu- ja toitejuhtme ning välise kuvari, klaviatuuri ja hiire ühendamiseks, 2 USB ja üks FireWire port. TV-väljundit ei ole.

Mõõtmed on: laius 27,3cm, sügavus 22,6cm, paksus 2cm. Värvus tumehall. Konkurentide arvutid on märksa raskemad — Compaq Evo N400c 1,58 kg, IBM ThinkPad X23, HP OmniBook 510 ja Fujitsu Siemens Lifebook S 1,7 kg, MicroLink ASUS S1300 1,9 kg. Kui arvutit on vaja iga päev kaasas kanda, siis on Latitude X200 1,27 kg mass tõsine eelis.

800MHz protsessor saab kontorirakendustega vaevata hakkama (Business Winstone 2002 31), graafiliste rakenduste korral on, integreeritud kuvaadapterist tingituna, jõudlus väiksem (Content Creation Winstone 2002 16,6). OpenOffice’i slaidikomplekti tegemine kulges igatahes sujuvalt. Tööks kontoritarkvaraga, slaidiesitusteks ja Internetis surfamiseks sobib selline arvuti hästi. Arvutimängudeks või filmide vaatamiseks nii väikese ekraaniga arvutit arvatavasti ei kasutata.

Ainuke probleem on standardse aku lühike tööaeg, mis Delli andmetel on umbes 1,5 tundi. BatteryMark 4.01 (välja lülitatud energiasäästu korral) andis tulemuseks 1t 40 min, seega peaks normaalse kasutamise korral aku umbes 2 tundi vastu pidama. Lisavarustusena pakub Dell suurema mahtuvusega akut, mille tööaeg on kuni 5,5 tundi, kuid see muudab niigi kalli arvuti veel kallimaks ja suurendab massi 1,54 kiloni. Standardkomplekti kergus on niisiis saavutatud aku lühikese tööaja arvel.

Arvuti hind, sõltuvalt müüjast ja komplekteeritusest, algab umbes 35000 kroonist. Komplekti kuulub kaks toiteplokki, millest üht võib kasutada lisaaku laadimiseks, samal ajal, kui arvuti töötab teise toiteplokiga. Lisatasu eest võib hankida ka välise FireWire liidesega optilise seadme, mida on mugavam kaasa võtta kui dokki.

Iga ostja otsustab muidugi ise, kui suure ekraaniga ja kui kiiret sülearvutit ta vajab. Mulle tundub 12,1-tolline ekraan kirjatööks igati sobivana ja 15- või 16,1-tollise ekraani ning 2GHz või veel kiirema protsessori järgi, mis muudavad sülearvuti raskeks ja lärmakaks, ma mingit vajadust ei tunne. Aga nagu juba öeldud, on see maitse asi. 

Kokkuvõtteks. Plussid — kerge, vaikne, kvaliteetne ekraan ja klaviatuur, sobib pidevaks kaasaskandmiseks. Miinused — aku lühike tööaeg.