Valdo Randpere meenutas täna presidendiameti teatepulga üle andnud Toomas Hendrik Ilvest kui parimat välissuhtlejat. "Kindlasti jääb meelde see, et Toomas Hendrik Ilves oli tõenäoliselt läbi aegade parim - ja kahtlane on, kas ka tulevikus keegi teda ületada suudab - välissuhtluse osas ja selles osas, et - see kõlab küll klišeena, aga see on tõsi - teha Eestit suuremaks väljaspool."

Randpere sõnul erines kogu Kersti Kaljulaidi esimese kõne rõhuasetus Toomas Hendrik Ilvese ametiaja kõnedest. "See on tegelikult kompliment, et meil on nüüd naispresident. Ja kui võib olla nii seksistlik, siis tegelikult need rõhuasetused olid naiselikud ja palju pehmemad kui Toomas Hendrik Ilvesel on olnud - väga sümpaatne," leidis riigikogu liige.

"Just see, et me mõtleme Eestile eelkõige terminites, et Eesti on meie lastele ja lastelastele, ning ka sellele, et kui palju lapsi vanemate kaissu hommikul poeb. Ma ei ole kuulnud Toomas Hendrikut sellistest asjadest rääkimas," selgitas Randpere.

Reformierakonna fraktsiooni liige ootab, et Kaljulaid järgiks põhiseadust ning et tal oleks silma ja kõrva kogu Eesti jaoks. "Ootan ka, et ta esindaks Eestit väljaspool väärikalt ja hästi."