"Siim Kallas on tänaseks pääsenud juba valijameeste kokku. Reformierakonna kandidaat saab praegusel juhul olla ainult Siim Kallas, ma ei näe võimalust, et seal peaks Kallas taanduma," sõnas Palling, kes kuulub ka Reformierakonna juhatusse.

Vaata lähemalt videost!

Kui palju hääli peaks Siim Kallas saama, et Marina Kaljurand välja lükata? "Seda ei oska mina nüüd küll öelda, sest seda me veel arutame: et mis juhtub, kui asi läheb edasi valimiskogusse," ütles Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Valdo Randpere.

Randpere tuletab meelde, et kogu asi algas sellest, kui peaminister Taavi Rõivas ütles, et arvesse tuleb võtta kandidaadi populaarsust rahva hulgas ning praegu on populaarseimaks kandidaadiks Marina Kaljurand. "Seetõttu oleks ju ülimalt ebaõiglane Marina suhtes, kui ta üldse järsku presidendivalimistest välja jääb, kuigi ta on rahva seas kõige populaarsem kandidaat. Eks see üks mõtlemise koht on," sõnas Randpere.

Reformierakonna liige Deniss Boroditš ütles, et erakonna kandidaadi valimiskogus otsustab juhatus. "Täna õhtul koguneb Reformierakonna juhatus koos fraktsiooniga uuesti, et otsustada, kes esindab erakonda valimiskogus," sõnas Boroditš.

Siim Kallas kinnitas täna Delfi TV otsestuudios, et ei anna järele ega loovuta oma kohta valimiskogus Marina Kaljurannale: "Mina olen üles seatud ja mina end maha ei võta sealt. Ma ei kujuta ette, et Reformierakond ütleb, et Siim Kallas võtab kandidatuuri maha. Alati on võimalik taanduda kellegi kasuks, aga öelge, kelle kasuks? Mina ei näe täna sellist kandidaati, kelle kasuks ma võin loobuda, et silmanähtavalt autoriteet ja kaalukus on minust nii palju üle."