Paraadi peaproov algas kell pool üheksa õhtul ning selle käigus on marssimist, rivistust, masinate liikumist mitu korda läbi tehtud. Plaani järgi lõpeb paraadi eelproov südaöö paiku.

Pühapäeval osaleb paraadil ligi 1100 kaitseväelast, kaitseliitlast ja sisekaitseakadeemia kadetti – 23 lippu, kuus kompaniid, neli patareid, seitse rühma ja kaks orkestrit. Esindatud on kõik väeliigid, kaitseväe ühendatud õppeasutused, staabi- ja sidepataljon, vahipataljon, Kuperjanovi jalaväepataljon, Viru jalaväepataljon, scoutspataljon, suurtükiväepataljon, õhutõrjepataljon, õhuseiredivisjon, logistikakeskus, mereväe üksus, kaitseliidu Tallinna ja Harju malevad, sisekaitseakadeemia ning kaitseväe ja politsei- ja piirivalveameti orkestrid.

Plaani järgi sooritavad paraadist ülelennu ka Eesti õhuväe lennuvahendid koos politsei- ja piirivalveameti helikopteriga ning praegu Balti õhuruumi turvavad Taani õhuväe hävitajad F-16.

Eesti vabariigi 95. aastapäeva puhul pakub Delfi Eestis esmakordselt interneti vahendusel 24. veebruaril terviklikku meie riigi sünnipäevale pühendatud teleprogrammi. Delfi avalehel näeb nii otseülekandeid kaitseväe paraadist ja presidendi vastuvõtust kui ka isamaalisi filme ja päevakajalisi uudiseid.