"Tõepoolest, Konservatiivse Rahvaerakonnaga me erilist koostöövõimalust ei näe ja sellest tulenevalt ei ole ka vastavaid läbirääkimisi pidanud. Mis puudutab Keskerakonda, siis erinevate Keskerakonna fraktsiooni liikmetega on loomulikult vestlusi peetud... eks kahtlemata on IRLil, Keskerakonnal ja Vabaerakonnal oma nägemus, kuidas nad presidendivalimistel osaleda tahavad, mina loodan tõepoolest, et me saame siiski mõelda kitsast erakondlikust vaatest natuke laiemalt järgmise nädala alguses ja Eestile parima presidendi valida," rääkis Ossinovski täna õhtul Delfile.

Ossinovski lisas, et sotside arvates peaks oravapartei nüüd nende ettepanekule vastama ja loodetavasti tehakse seda positiivselt ning sotsid ise kavatsevad terve nädala veel tööd teha, et nende parteikaaslane Eiki Nestor esimeses voorus valituks saaks.

"Eks loomulikult alus selline otsuse tegemisest tuleneb varasematest mitteformaalsetest kontsultatsioonidest erakonna juhtidega, et mõistagi tühja koha pealt sellised otsused ei sünni," kommenteeris Ossinovski koalitsioonipartneri teavitamist täna tehtud otsusest.

Sotsiaaldemokraatlik erakond otsustas täna õhtul, et presidendivalimistel toetatakse riigikogu esimeses voorus Eiki Nestorit ning teises voorus Reformierakonna kandidaati Siim Kallast.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Andres Anvelt ütles Delfile, et erakond toetab riigikogus toimuvate presidendivalimiste esimeses voorus oma kandidaati Eiki Nestorit. Ühtlasi kutsutakse reformierakondlasi koostööle koonduma Nestori selja taha.

Kui president ühes voorus ära ei valita, siis teises voorus toetavad sotsid Reformierakonna kandidaati Siim Kallast, ütles Anvelt.

Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase sõnul näitab sotsiaaldemokraatide ettepanek toetada parlamendis presidendivalimistel erinevates voorudes vastastikku kandidaate riigimehelikkust ja tahet president riigikogus ära valida.

Reformierakonna juhatus koguneb teisipäeva hommikul, et sotside ettepanekut arutada.

„Sotsiaaldemokraatide koostööettepanek räägib heast tahtest ja vastutustundest ning on oluline samm lähemale sellele, et Eesti Vabariigi president saaks riigikogus valitud. See on olnud Reformierakonna soov algusest peale,“ ütles Rõivas.