See, et Ukraina paigutab näiteks üle 100 mm kaliibriga kahurid 15 kilomeetri kaugusele rindejoonest, ei tähenda Lõssenko sõnul seda, et sõdurid positsioonidelt tagasi tõmbuksid. Toimub üksuste ümberformuleerimine ning kaitserajatiste rajamineUkraina vägede poolt kontrollitavatel aladel.

Lõssenko arvates näitab relvarahu kokkuleppe vähemalt osalist toimimist see, et viimastel päevadel pole Vene Föderatsiooni territooriumilt pommitatud Ukrainat. Samas on seda teinud terroristid, Ukraina armee on kaitsnud oma positsioone ja andnud vaid vastutuld.

Lõssenko väitel puudub neil praegu info selle kohta, et Venemaalt saabunud humanitaarkonvoiga toodi terroristidele relvastust juurde.

Pressibriifingul osales ka FreedomHouse'i juht David Kramer, kelle sõnade järgi on Ukraina kriisi puhul keskne teema korruptsioonivastane võitlus.

Samuti tõi Kramer välja, et on oluline, et võimalikult paljudel inimestel Ida-Ukrainas oleks võimalik valimistel osaleda.

Krameri sõnul pole praegune valitsuse ajal korruptsiooni valdkonnas piisavalt edasiminekut toimunud ja valitsuse ametnikud on seda ka tunnistanud. Tema sõnul on vaja uusi seadusi, samuti rohkem prokuratuuri uurimisi ning ka sisulisi muutusi energiasektori toimimisel.

Sanktsioonidel on Krameri hinnangul küll Venemaale selge mõju, aga mitte piisav, et muuta Putini tegutsemist. Sanktsioonidele oleks vaja lisaks sõjalist abi.