Separatistide infokanalite sõnul osales DNR-i “valimistel” 1 012 682 valijat, kellest 75 protsenti hääletas Zahhartšenko poolt.

Keskvalimiskomisjoni juht Roman Ljagin ütles enne valimisi, et õigus valida on kõigil Donetski oblastisse sisse kirjutatud üle 16. aastastel elanikel ehk umbes 3,2 miljonil inimesel. Seega osalusprotsent oli 31 protsenti, kuid tuleb arvestada, et separatistid kontrollivad alla poole Donetski oblasti territooriumist.

Luganski nn rahvavabariigi infokanalite andmetel toetas riigipead Igor Plotnitskit 63 protsenti valijatest, mis on üllatuslikult madal. Tundub, et separatistlikes piirkondades ei olnudki plaanis näidata 90 protsenti osalust ning 95 protsenti toetust riigijuhile, sest seda polnud lihtsalt vaja.

Erinevaid rikkumisi oli muidugi palju, nii anti võimalus valimistel osaleda ka võitlejatel, kes ei ole Donetski oblasti elanikud ning varjatud salvestusedtõstavad, kuidas mõnes jaoskonnas pidid valijad enne sedeli kasti laskmist seda AK-ga relvastatud tüübile näitama. Kuid see ei ole isegi oluline, sest siin toimunut ei saa valimisteks niikuinii nimetada.

Võltsvalimiste eesmärk oligi legitimiseerida Donetski ja Luganski separatistlike piirkondade juhtide võim ning iga kord, kui kasutame siin toimiva kohta sõnu “valimised”, “vaatlejad” ja “osalusprotsent”, aitame sellele kaasa.
Valimised Ida-Ukrainas