Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul võib Lutikas@delfi meediaeksperimenti pidada kordaläinuks. Koos Lutikas@delfi kontaktidega tegi Delfi.ee möödunud esmaspäeval läbi aegade Eesti internetilehekülgede külastusrekordi 611 000 kontaktiga päevas. Lutika@delfi peaosatäitja Märt saab märtimise eest internetis 5- päevase Moskva reisi. Jehe sõnul on Delfi jaoks eelkõige oluline kogemus, mille taoline esmakordselt läbiviidud meediaksperiment andis. Delfil oli võimalus katsetada, millised “reality interneti” vormid meeldivad inimestele rohkem ning millised vähem. “Lisaks usun, et suutsime pakkuda paljudele Delfi kasutajatele lisapinget möödunud nädalaks,” ütles Jehe.

Jehe sõnul on Lutikas@delfi üks näide uutest ja innovatiivsetest projektidest, mida Delfi oma kasutajatele pakub. Peame normaalseks, et Delfi, kui meediaettevõte, esitleb pidevalt internetikasutajaile midagi uut. Delfi plaanib ka edaspidi jätkata Lutika sarnaste “reality-interneti” projektide korraldamist. Tulevikus on võimalikud lühema-ajalised projektid ning Lutikas@delfi etendused, kus peaosas mõni avalikkusele tuntud inimene.

Lutikas@delfi oli möödunud nädalal 5 päeva järjest 24 tundi kestnud interaktiivne virtuaalteater, millist Eesti internetis seni tehtud pole.Virtuaalteatri lavastajaks oli Sven Kuntu, kes on varem töötanud ka Von Krahli teatri kunstilise juhina. Lutikas@delfi juhtiv loominguline konsultant oli UCLA Film School´i lõpetanud ning ka Hollywoodis filmi alal töötanud William Barrow. Lutikas@delfi jõudis internetikasutajateni spetsiaalsel Delfi internetiportaali integreeritud veebilehel. Etendust oli võimalik jälgida 8 veebikaamera, heliülekande, jututoa ja osatäitjate kirjutiste kaudu.

Delfi on Baltimaade suurim internetifirma, mis opereerib 6 portaali, pakub internetiühendusi ning internetilahendusi. Delfi portaale külastab päevas 130 000 kasutajat. Delfi kuulub MicroLinki IT gruppi.

DELFI ametlik pressiteade