Tuletagem meelde: nimelt Kroonikast sai teatavaks tõsiasi, et Ärma jokk on jõudnud viimse viimistluseni ehk siis: et on valmis saanud skeem, millega president võtab maksumaksja rahast moodustuva ametipalga eest oma abikaasalt rendile oma isatalu — siiamaani riigisaladuseks oleva summa eest.

Viimati saime Kroonikast teada, et presidendiproua viibis koos sõbranna ja viimase elukaaslasega — aga ilma mehe ja tütreta — puhkusel Lapimaal. Kaasas oli ka kaks ihukaitsjat, mis andis Evelin Ilvesele alust kaevelda, et tema ameti juurde kuulub asju, mis tema eest ära otsustatakse.

Paraku võiks presidendiproua — samuti ju tasustatava — ametiposti juurde kuuluda see, et me teaksime tema puhkusesõidust juba enne selle toimumist, mitte tagantjärele. Selle taseme avaliku elu tegelaselt ootaksime avalikkuse informeerimist ka esialgu isiklikuna paista võivast sündmusest, mida puhkusel viibimise fakt kindlasti ei ole.

Eriti kummalise mulje jätab aga see, et presidendipaari ametlikuks infokanaliks on valitud seltskonnaajakiri. Aga head suhted on ammused: eks avaldanud ju seesama ajakiri omal ajal ka oma ajakirjanduslikus osas — mitte reklaamikülgedel — mõõdutundetut reklaami Ärma talule päevil, kui see oli veel äriettevõte.