Videos ütlevad tadžikk ja dagestanlane, et neid arreteerisid vene natsionaalsotsialistid, ning seejärel nüsitakse ühel pea otsast, teine tapetakse lasuga. Mitmes failivahetuskeskkonnas liikunud video jõudis enne kõrvaldamist laialt levida.

Loodetavasti saame lähiajal teada, kas tegu on tõesti sündinud sündmuste salvestuse või provokatsiooniga. Ehkki säärased tapavideod on seni kuulunud ühte teise kultuuri- ja religiooniruumi, ei tähenda see praegusel juhul automaatselt võltsingut. Pigem viitavad viimastel aastatel toimunud võõravihast ajendatud mõrvad ning mõrv poliitiliste arveteklaarimise levinud meetodina teisele võimalusele.

Ent kas tegu oli ehtsa või fiktiivse videoga, sellel ei olegi nii suurt vahet, kui esmapilgul paistab. Kui ka tegu oli võltsinguga, on ta siiski oma eesmärgi täitnud: külvata hirmu ja õudustunnet. Sedasama eesmärki teeniks ju ka ehtne tapatöövideo.

Nii või teisiti on Venemaa arengute pärast põhjust tõsist muret tunda kogu maailmal. Loodetavasti näeb videot selle täies õuduses ka ENPA, mille president alles hiljaaegu Erna retke otsustavalt kui natsistliku hukka mõistis.