TNS Emori uuring näitab, et majanduse üldise olukorra ja arengute suhtes on Eesti elanikud valdavalt pessimistlikud, samas usuvad nad aga, et halvad ajad lähevad neist mööda, olulist kahju põhjustamata. Ühelt poolt tõendab see, et loodetakse eelkõige enda peale, teiselt poolt võib aga viidata sellele, et majandusraskused ei ole siiski nii suured, kui meedia neid esitab.

Eestlane paistab uskuvat, et kui jätkub tööd, siis on ka leiba, ning seetõttu on süvenenud hirmud töökoha kaotamise ees. Siingi on oma osa olnud meedial: kuivõrd negatiivne müüb, siis pälvivad pankrotid, koondamised ja ettevõtete sulgemised alati suuremat tähelepanu kui head uudised.

Hoolimata teatavatest pessimistlikest nootidest arvab suur enamik ikka, et Eesti on õigel teel. Seda hoolimata sellest, et paljudki kaubad, eriti aga toit ja riided, on meil kallimad kui mujal Euroopas. Sellal kui mujal maailmas tullakse galopeeriva hinnatõusu vastu tänavatele meelt avaldama, siis maksab meie publik nagu lammas küsitud hinna, pärast ainult vigiseb väheke.

Ja kui valimised oleks homme, siis võidaks need Reformierakond. Nõnda tuleb möönda, et oleme oma valitsejaid väärt. Kuigi oravate valimisratsust, majandusedust, on saanud langus ning Eesti edust allakäik, ei paista uusi valitsejaid kuskilt. Ja näib, et neid ei tahetagi.