Varsti pärast seda tegi seesama ärimees riigimaal kelleltki luba küsimata lageraiet ja lubas kõigil asjapulkadel papiga suu kinni toppida.

Tänaseks päevaks on ärimeeste rinne kohtuvõimu vastu veelgi täiendust saanud. Tuntud ärimehed Jüri Käo ja Urmas Sõõrumaa nõuavad Weroli eksjuhi Erki Aaviku lahtilaskmist kinnipidamiskohast. Sest Aavikki olevat korralik inimene, ei läheks tema pakku ega eksitaks uurimist. Meie, ülieetiliste ärimeeste sõna on selleks küllaldane tõendus.

Sõõrumaa astus moraaliapostlina üles viimati presidendivalimiste aegu, kui ostis ühes eesti päevalehes kaks külge tõendamaks, et Arnold Rüütel on hea inimene ning igati sobilik jätkama riigipeana. Pärast kelkis veel, et sai lehepinna odavalt, kukkur lubaks märksa kobedamat kulutust õige asja ajamise eest. Pahatahtlik ajakirjandus sai suurejooneliselt molli.

Eetilisusest pakatavate rahameeste punti astus ka tuntud telenägu Hannes Võrno, kelle moraalset palet iseloomustab kõige meeldejäävamal kombel otse-eetris tehtud üleskutse tema džiibilt rattad varastanud pätil kõrvad maha lõigata. Juttu oli ka peksaandmisest ja munade sahtli vahele löömisest. Mahalõigatud kõrvade toojale lubas Võrno soojamaareisi.

Aaviku vahistamise on vaidlustanud ka tema advokaat Monika Mägi, keda ajalugu mäletab eelkõige seoses kunagise kurikuulsa pistiseskandaaliga.

Maa-ameti kriminaalasjaga seotud olevad persoonid oma tiiva alla võtnud Oliver Kruudat ja Weroli eksjuhile käendust pakkunud Urmas Sõõrumaad iseloomustab see, et nad on raha andnud „kõigile”, kõige rohkem aga Keskerakonnale. Pikaajalise ettemaksu eest viimasele said nad enda kätte Tallinna koolid, mis on andnud ajakirjandusele alust kõnelda neist kui Tallinna „tegelikest peadest”. Üks kahest jõudis varem ajakirjanduse vahendusel südantlõhestaval viisil kurta, et pappi on nagu muda, ei ole teist kohe kuhugi panna.

Nõnda on maadevahetusskandaali osalised ja Weroli eksjuht leidnud endale tõepoolest väärilised eestkostjad ja kaitsjad. Puudub veel, et Võrno lubaks „õiged” süüdlased omakohtu korras korrale kutsuda ja neil munad sahtli vahele lüüa.