Delfi lugeja tõdes kommentaariumis, et Eestis on suurem osa töötajaid teenindussfääris, samas kui seal on ka madalaimad palgad.

"Teenindussfääris töötavad enamasti naised. Lahendus: lihtsaim viis soolist palgalõhet vähendada on tõsta miinimumpalka. Ammu oleks aeg teeninduses töötavatele naistele kõrgemat palka maksta," selgitas ta.

Samas tõdes ta, et vähemalt kaupmehed on miinimumpalga tõstmisele vastu. "Kuna kaubandus annab enamiku meie töökohtadest, aga ühtlasi määrab ka igapäevased kulud nagu toiduainete hinna kauplustes, siis oleks selle tagajärg hinnatõus. Pealegi üsna järsk," lausus lugeja.

Teine lugeja nõustus, et palgalõhele keskenduv probleemipüstitus viib tähelepanu ära tähtsalt teemalt, miks on meil üldse niivõrd madalad palgad.

Ta tegi ettepaneku tõsta miinimumpalk 500 euroni ja tulumaksuvabastuse samuti 500 euro peale.

"Nüüd tekib kohe kisa, et tööandjal pole võimalik ja riigil jääb tulumaksu laemata jäämisel eelarvesse auk. Minu vastus: Näidake mulle seda tööandjat, kes ei jaksa seda palka maksta! Vaatame tema kasumi siis koos üle ja aitame teda," selgitas lugeja.

Riik saab tema hinnangul oma raha nii või teisiti, sest see raha ei jää sukasäärde, vaid läheb kohe näiteks aktsiisina ringlusesse. Tulemusena tõuseb eestlaste sissetulek ja väheneb palgalõhe, sest miinimumilähedase palgaga töötavad eelkõige naised.

"Kuna lahendus on nii lihtne, ei viida seda kunagi ellu. Poliitikutele on palju tähtsam protsess, mitte tulemus," märkis lugeja.