Kundla lahkumisele omal initsiatiivil loota ei saa, sest kes siis ikka tahab loobuda ligi 50 000-kroonisest kuusissetulekust, mida saab riigikogu lihtliige, majoneesitšekid veel peale selle. Paraku on Kundla riigikogu mainet nii otsustavalt alla kiskunud, et tema nimi on kujunenud rumala ja saamahimulise poliitiku sünonüümiks.

Vaevalt leidub valijaid, kes Kundlale kõik patud andeks annavad ja tema poolt järgmistel valimistel hääletavad. Tõele au andes poleks Kundla eelmiselgi korral oma häältesaagiga parlamenti pääsenud, kui poleks Keskerakonnalt Pensionäride ja Perede Erakonna liitumise eest Keskiga vastu saanud head kohta valimisnimekirjas, mis tagas koha riigikogus.

Valijal pole praeguse valimissüsteemi kohaselt võimalik valusat pettumust valmistanud saadikut parlamendist tagasi kutsuda. Samuti pole valijal võimalik kuidagi mõjutada viisi, kuidas parteid valimisnimekirju kokku panevad.

Muidugi ei pea ühe Kundla pärast valimissüsteemi muutma hakkama, ent siiski on kahetsusväärne, et üks poliitik võib rahva esinduskogu mainet nii otsustavalt määrida ilma, et oleks võimalust teda lahkuma sundida.