Statistika põhjal saab öelda, et eelmise aasta lõikes on roolijoodikute osakaal kõige suurem just Lõuna-Eestis. Võrumaal jäi mullu alkoholi tarvitanuna vahele 137 inimest, Põlvamaal 110. Seda on suhtarvuna tuhande elaniku kohta pea kaks korda enam kui kõige väiksemate liiklusrikkumistega silma paistval Hiiumaal.

Maanteeameti statistika näitab, et enim joobes juhtimise tulemusel sündinud liiklusõnnetusi toimub just maapiirkondades, sel aastal on kõige enam avariiga lõppenud rikkumisi toimunud Võru-, Saare- ja Tartumaal.

Ehkki nii Põlvamaa kui Võrumaa paistavad roolijoodikute arvukusega üldist statistikat arvestades silma, väärib märkimist, et viimase nelja aasta jooksul on alkoholijoobes juhtimiselt tabatud inimeste hulk enim kasvanud hoopis Jõgevamaal (90-lt roolijoodikult 133-le), Saaremaal (72-lt 107-le) ja Tartumaal (314-lt tabatud juhilt 356-le).

Nii Põlva- kui Võrumaal on aastate lõikes näha tendentsi, kus alkoholi tarvitanuna rooli istujate arv on stabiilselt kõrge ning rahvastiku väljavooluga seoses pigem vähenemas kui tõusmas.

Ehkki roolijoomarluse tase on Eestis jätkuvalt ohtlikult kõrge, väärib märkimist, et 2012. aastal oli kõigist tekitatud liiklusõnnetustest joobes juhtimisega seoses toime pandud umbkaudu 12 protsenti. Võrdluseks: 2011. aastal oli see number 20.

Eelmisel aastal sai alkoholijoobes juhtide osalusel õnnetustes vigastada 231 inimest.