Kuningriiklaste arvates on ametist lahkuv president 10 aastat hoidnud oma sümboolset vihmavarju ka Eesti Kuningriigi kohal. "Mäletatavasti kuulutati enam kui 25 aastat tagasi Eesti Kuningriik välja "ei kellegi maal" Eesti ja Vene piirivalve vahel. Arvestades tollast piirivalvurite paiknemist, langevad Eesti Kuningriigi piirid Eesti Vabariigi piiridega kokku," ütles emeriitkuningriiklane Kalle Kulbok.

"Mitmed kuningriiklased on veendunud, et 10 aasta jooksul on Toomas Hendrik Ilves aidanud paljudel jõuda arusaamisele, et kuningriiklik riigikord võib olla vabariiklikust parem. Selle tunnustuseks on kuningriiklased otsustanud annetada Toomas Hendrik Ilvesele teenetemärgi kuningriikluse edendamise eest," selgitas Kulbok.

Teenetemärgi valmistas sepp Toomas Tõnisson, kes enam kui 20 aastat tagasi oli Toompeal kuningriiklaste fraktsiooni nõunikuks.

Sepistatud teenetemärk jõudis esmaspäeva lõunal Toompea lossi, kus kuningriiklane Kalle Kulbok selle pärast uue presidendi ametisse astumist Vabariigi Presidendi Kantselei esindajale üle andis.