Selle nädala alguses olid järjekorrad tekkinud ka nende arstide uste taha, kus asi muidu tsiviliseeritud moel käib ehk kus inimene kokku lepitud ajal tohtri kabinetti võib astuda ja oma mure ära rääkida. Järjekordade põhjuseks oli inimeste hirm streigipäeval abita jääda. Paljud jooksid retsepte pikendama, saatekirju võtma ja muid pabereid korda ajama, mis perearsti kaudu käivad.

Et hirmudel on alust, seda tõendas eilne uudisvoog. Kõigepealt lugesime, et arstide streigi ajal annab töövõimetuslehti välja haigekassa. Paari tunni möödudes selgus, et arstide liit ja Tallinna perearstide juhid on inimestele kärbseid pähe ajanud ning oma lehe saab vajaduse korral kätte erakorralise meditsiini osakonnast või „mõne töötava arsti käest”.

Delfi loodab, et leitakse mõistlik kompromiss ning streik jääb ära. Kui aga kokkulepet ei sünni ja streik tuleb, ootame meditsiinitöötajatelt palju paremat ettevalmistust ehk kindlamaid suuniseid selle kohta, kust haige streigi ajal abi saab. Hoida kogu ühiskonda hirmu all ei ole kindlasti midagi säärast, mis arstieetikaga kokku käib.