“See on vastutustundetu. See on riigi empaatiavõime täielik puudumine. Me püüame teha kõik, et saaksime semestri lõpuni selles hoones jätkata,” ütles BNS-ile teisipäeval MTÜ Concordia Akadeemiline Ühisus nõukogu esimees Hagi Šein.

Maja omanik AS Esmar soovib hoonet sulgeda seoses esmaspäeval Läti Parex Banka tehtud otsusega jätta Concordia kool ostmata.

AS-i Esmar esindava advokaadi Jüri Leppiku sõnul kadus sellega seoses lootus saada kätte hoone kasutaja võlad.

Leppik ütles, et AS Esmar on võimaldanud Concordia ülikooli õppejõududel ja üliõpilastel maja kasutada ka viimased poolteist kuud, kuid võlgade maksmise kohta vastu saanud ainult katteta jäänud lubadusi. Lisaks on tema sõnul AS Esmar otsinud Concordiale ka ise võimalikke rahastajaid.

AS Esmari poolt hoonet haldama palgatud OÜ Brem Viimsi Kinnisvarahoolduse jurist Mihkel Jürisson ütles BNS-ile, et kooli uksed suletakse teisipäeval pärast õppetöö lõppu ning kolmapäevast alates ei ole koolil enam majale ligipääsu.

Jürissoni sõnul suheldakse koolihoonesse jääva kooli vara suhtes OÜ Concordia Varahaldus juhi Mart Susi ning pankrotihalduriga. Vara arestida ei saa, kuna pankrotimenetlus käib.

Koolihoonesse jääda võivate isiklike asjade küsimus lahendatakse tema sõnul iga probleemi puhul eraldi.

Concordia võlg hoone haldusfirma ees ületab kahte miljonit krooni, mis peale rendiraha sisaldab ka makseid elektri ja kommunaalteenuste eest. Samas on haldusettevõte ise kommunaalkulude eest jooksvalt oma hankijatele tasunud.

Mis hoonest edasi saab, on Leppiku sõnul veel lahtine.