Concordia Ülikooli võlanõudjate koosolekul otsustati jätkata OÜ Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Varahalduse tegevust, teatas Delfile Akadeemia Nord.

Kompromissettepaneku järgi omandab OÜ Eraakadeemia Nord OÜ Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Varahalduse osakud ning temast saab Varahalduse uus omanik. Akadeemia Nord tagab Concordia ülikooli kui tervikstruktuuri jätkusuutlikkuse, võttes OÜ Concordia Varahalduse õiguste kõrval üle ka selle kohustused.

Akadeemia Nord soovib säilitada Concordia ülikooli akadeemiliste põhimõtete ning traditsioonide järjepidevuse. Tegevuskava järgi jääb Concordia eraldiseisvaks akadeemiliseks asutuseks ning ülikoolil säilib võimalus saada Concordia diplomid.

Concordia tegevuse jätkamine on ainus seaduslik võimalus säilitada ülikooli diplomid ja akrediteeritud õppekavad, pankroti korral kaotavad need kehtivuse.

1991. aastal asutatud Akadeemia Nord on Eesti vanimaid eraülikoole. Ta pakub rahvusvahelistele nõuetele vastavat kõrgharidust sotsiaal- ja humanitaar- ning täppisteadustes nii bakalaureuse-, magistri- kui ka doktoriõppe astmetel.