Armada V300 on hetkel Compaqi odavaim mudel. Sellest on mitu modifikatsiooni. Protsessor võib olla Mobile Celeron 400MHz, 466MHz või 500MHz, kuvar 12,1” HPA (800x600), 12,1” TFT (800x600), 13” HPA või 14,1” TFT (1024x768). Kuvaadapter on AGP 2x, videomälu 4MB SDRAM. Mälu on 32MB või 64MB, laiendatav kuni 256MB. Põrutuskindel kõvaketas on 4,3GB või 6,4GB. Osa mudeleid tarnitakse sisseehitatud Mini-PCI 56K V90 modemiga, ülejäänutele saab selle lisada. Operatsioonisüsteem on kasutaja valikul Windows 95/98. Hinnad algavad 23300 kroonist.

Testitaval arvutil oli minimaalne konfiguratsioon: protsessor 400 MHz Celeron, kuvar 12,1” HPA (täiustatud DSTN), mälu 32GB, kõvaketas 4,3GB, 24x CD-ROM, flopiseade, infrapuna- ja USB-liides, paralleel- ja jadaport, PS/2 hiire/klaviatuuri pistik, sisseehitatud stereokõlarid ja mikrofon. Sisseehitatud modemit antud mudelil ei olnud. Selle asemel oli kaartmodem, mis suurendab oluliselt komplekti hinda.

V300 kõige tähelepanuväärsem eelis on eesti paigutusega klaviatuur, millel kõik täpitähed on omal kohal. Igaüks, kelle põhitöö on eestikeelsete tekstidokumentide koostamine, oskab seda vääriliselt hinnata.  Teistel suurtootjatel Eesti klaviatuuri seni ei ole. USA või isegi skandinaavia klaviatuuriga töötamine on eestlaste jaoks aga äärmiselt tülikas. V300 täismõõtmeline klaviatuur on mugav, samuti puuteplaat.

Parim ja ühtlasi kalleim kuvaritüüp on TFT. Odavam HPA on vähemkontrastne ja seda peab vaatama enamvähem täisnurga all. Kontrastsusest piisab tavalise toavalguse korral (kui päike just otse ekraanile ei paista), kuid mererannas sellega töötada ei saa. Seal võib aga esimene tuulepuhang klaviatuuri liiva täis ajada, mistõttu sülearvutiga rannas töötada nagunii ei tohiks. Suurim puudus on väike reaktiivsus, mistõttu  kursori või mingi muu objekti kiirel nihutamisel jääb ekraanile selle vari. Tekstitöötluse või Internetis surfamise ajal see ei sega, küll aga nt arvutimängude mängimisel. Kiirete arvutimängude või DVD filmide jaoks sobib paremini 14,1-tolline TFT kuvar, bürootarkvara jaoks piisab ka odavamast 12,1-tollisest HPAst. Pildi kvaliteedile pole midagi ette heita, geomeetria on laitmatu, pilt ei värele ega väsita silmi.

Interneti-ühendusega mingeid probleeme polnud, v.a telefonijuhe, mis antud tüüpi kaartmodemi (XJack) korral kippus paremale käele ette jääma. Seesmise modemi või RealPort-tüüpi modemi korral seda probleemi ei oleks. Rae valla elanikele, kes raadiomodemit kasutavad, seesmist modemit muidugi vaja ei ole, seega on ka modemita mudelid õigustatud.

Kaasaskandmiseks on 2,7 kg (ilma toiteplokita) massiga V300 veidi raskevõitu. Akude tööaeg on ideaaltingimustes 3,5 tundi, enamasti umbes 2,6 tundi. Üle Atlandi lennuks sellest ei piisa. CD-ROMi asemel saab küll paigaldada täiendava akukomplekti, mis muudab tööaja kahekordseks, kuid see tuleb põhikomplektile lisaks osta. Toiteplokk ei ole sisseehitatud nagu kalleimal Compaqi mudelil. See on võrdlemisi suur ja soojeneb tuntavalt. Kui V300 kasutatakse koduse lauaarvuti asemel, siis niisugune lahendus sobib.

Compaqi arvutite CD-ROM on paigaldatud universaalpessa. Selle võib välja võtta ja asendada täiendava akukompletiga, DVD-ROMiga või SuperDisk LS 120-ga.

Kodus võib V300 ühendada suurema monitoriga. V300-l on ka videoväljund, st arvutiga võib ühendada televiisori. Eriti kasulik on see juhul, kui arvutil on CD-ROMi asemel DVD ROM. Dolby Digital heli jaoks väljundit ei ole, seega tuleks filmi vaatamisel kuularite väljund ühendada välise Dolby Surround võimendiga. Kui heli kvaliteeti esmatähtsaks ei peeta, siis võib DVD-ROMiga V300 asetada filmi vaatamise ajaks teleri peale, kus see asendab umbes 6000 kr maksvat iseseisvat DVD-pleierit. Armada V300 heli on sülearvuti kohta hea, kuid akude säästmiseks tuleks taustamuusikat kasutada ainult võrgutoitega töötades.

Disainilt on V300 harjumuspärane, värvilt tumehall. Süles istub kindlalt.

Kokkuvõtteks võib öelda, et odavaim Compaqi sülearvuti V300 sobib neile, kes kasutavad seda kodus (ja näiteks suvilas) lauaarvuti asemel tööks bürootarkvaraga, kuid sel peaks olema sisemine modem. Puuteplaadi asemel on kodus mugavam hiirt kasutada. V300 suurim eelis on eesti paigutusega klaviatuur.

Sülearvuti on praktiliselt müravaba, ta ei vaja spetsiaalset arvutilauda, on hõlpsasti teisaldatav ja silmadele sõbralik. Kui koduarvutit kasutatakse põhiliselt kirjatööks, siis võib 400-MHz protsessoriga V300 edukalt lauaarvutit asendada. Kui nõudmised on suuremad ja raha jätkub, võib arvuti komplekteerida TFT kuvari ja 64MB mäluga või koguni valida õhukese, 14,1-tollise TFT kuvariga Armada M700 mudeli, mis paraku on aga ligi kaks korda kallim.