Seda on ajalehe andmeil ligi kaks korda rohkem kui kogu eelnenud aasta jooksul. CIA direktor George Tenet märgib, et juba enne 11. septembrit hakkas kasvama agentuuri operatiivtööle tulla soovijate arv.

Pärast seda esitas Tenet taotluse suurendada uute spioonikandidaatide arvu 70 protsendi võrra ning 25 protsendi võrra operatsioonide direktoraadi ehk terrorismi ja spionaaživastase salateenistuse kaastööliste arvu.

Esimene aastapikkune koolituskursus ettevalmistusega osalemaks terrorismivastase võitluses algas juuli keskel ning see peab välja selgitama, kes sellele tööle sobib.

Probleeme on eeskätt seoses sellega, et suurem osa ennast tööle pakkujatest on valged keskklassi kuuluvad noorempoolsed ja puuduliku võõrkeelteoskusega mehed, kes vaevalt sobiksid näiteks selleks, et võiksid imbuda kahtlusalustesse islamiorganisatsioonidesse.

Seni värvatud CIA potentsiaalsete kaastööliste seas olevat siiski 15 protsenti neid, kes valdavad mõnd terrorismivastase võitluse esikohalt olulist keelt nagu araabia, puštu, dari või somaali keelt. 10 protsenti värvatuist kuulub aga nö teise põlve immigrantide hulka, kes võiksid sobida luuretööks ka oma kultuuritausta poolest.