“Ma suunan täiendavaid meetmeid selleks, et teostada meie õigust enesekaitseks ning USA kodanike ja huvide kaitsmiseks,” ütles Bush kongressile saadetud kirjas, milles ta esitas uue ülevaate terrorismivastasest sõjast.

USA president ütles, et meed meetmed võivad hõlmata eriüksuste ja teiste jõudude saatmist “tundlikele operatsioonidele maailma erinevates piirkondades”.

Globaalses terrorismivastases sõjas, mille vallandasid 2001. aasta 11. septembri terroriaktid, on USA kõrvaldanud Afganistanis võimult Talibani režiimi ning andnud tõsiseid lööke Osama bin Ladeni juhitud võrgustikule al Qaeda.

Washington on saatnud USA sõdurid Gruusiasse, Filipiinidele ja Djiboutisse, et abistada neid terrorismivastases tegevuses.

Bush esitas kongressile regulaarse pooleaasta raporti USA tegevusest terrorismivastases sõjas. Kuigi ta on seostanud sõda Iraagis terrorismivastaste aktsioonidega, jättis ta Iraagi seekordses raportis mainimata.

Bush ütles, et USA Quantanamo sõjaväebaasis Kuubal hoitakse vahi all 650 inimest, kes arreteeriti terrorismivastase sõja käigus.