Esimesed debati järgsed arvamusküsitlused näitavad, et väga napi edumaaga peeti edukamaks väitlejaks Gore, kes juhib pisut ka kampaania kohta laiemalt tehtud uuringutes. Kuid paljud sõltumatud valijad, kelle häälte nimel kampaania praegu käib, ei kuulnud kandidaatidelt siiski neid maagilisi lubadusi, mis oleksid nad ühe või teise poliitiku selja taha viinud. Televõrgu CNN debati järgne valijatefoorum näitas, et kuigi kandidaatide seisukohad on reas poliitikat puudutavates küsimustes vastandlikud — ja igale maitsele peaks neis ju midagi olema — suhtuvad skeptikud mõlema lubadustesse teatavate reservatsioonidega.

Kogu debati kõrghetkeks võib pidada ehk seda, et George W. Bush suutis kummutada üldlevinud seisukoha, et ta on Gore’ist abitum väitleja. Kuigi, tõsi, faktide tundmiselt oli Gore oponendist kohati üle. Põnevust tekitav moment saabus siis, kui jutt läks Jugoslaaviale ning Gore hääldas mängleva kergusega nii Milosevichi kui ka Kostunica nimesid. Otsekui püüdes oma varasemate eksimuste poolsest tuntud vastases võõrapäraste sõnade mängu toomisega ebakindlust tekitada. Bush ei vääratanud. Vabariiklane rõhutas ent samas oma rahvamehelikumat stiili — lihtsamaid definitsioone, mis vastanduvad Gore soovile teemasid süviti ja sageli tavakodanikule arusaamatult käsitleda. Kuigi — asepresidendile enne debatt tehtud eeltreening asjade pealiskaudsema ja arusaadavama käsitlemise vallas on nähtavalt vilja kandmas.

Kokkuvõttes tasakaalustasid oponendid üksteist ning toimunud poliitiline teleshow oli sama tasavägine, kui käesoleva aastane presidendikampaania tervikuna.