Bürootarkvara hulka kuulub tavaliselt tekstiredaktor, tabel ja esitlustarkvara. MS Office’is on need vastavalt Word, Excel ja PowerPoint. Sõltuvalt paketist võib lisanduda andmebaas (nt Access), hüpertekstiredaktor (nt FrontPage) või midagi muud.

Kodukasutajal läheb eelkõige vaja tekstiredaktorit ja tabelit. Eesti keele kasutajad soovivad, et klaviatuurilt saaks sisestada kõiki eesti täppidega ja susisevaid tähti, et rahavorming oleks kujul 1 234,50 kr, et tabelisse saaks sisestada loetelust valitavaid eestikeelseid nädalapäevade ja kuude nimesid ning, et tekstidokumentides ja tabelites töötaks eesti keele õigekirja kontroll (speller). Viimast on vaja nii töökoha- kui ka koduarvutites, et nt õpilane või tudeng saaks oma kirjatööst trükivead kõrvaldada.

MS Office XP korral eesti keelega probleeme ei ole. Kui Windowsi installeerimisel on riigiks on valitud Eesti ja kasutatakse eesti paigutusega klaviatuuri, siis on kõigis MS Office programmides võimalik kasutada kõiki eesti tähti ja Filosofti spellerit. Soovi korral saab kasutada ka eestindatud Windows XP-d ja Office XP-d, mille menüüd on eestikeelsed. MS Office’ta on raske läbi saada, kui on vaja vahetada keerukaid teksti- ja tabelifaile teiste Office’i kasutajatega või kasutatakse keerukaid, makrosid sisaldavaid tabeleid. Visual Basic for Applications makrosid sisaldavaid Exceli tabelid nõutakse paljude tehnikaerialade üliõpilastelt jne. Probleemiks on MS Office’i kõrge hind.

Suni StarOffice 5.2 on tasuta. Selle jaoks on olemas tasuline Filosofti speller. Ühine töölaud muudab programmi aeglaseks. Uuest 6.0 versioonist (preagu on sellest beetaversioon, mida enam tõmmata ei saa) on see puudus kõrvaldatud, kuid 6.0 pidavat muutuma tasuliseks. Kõiki eesti tähti saab sisestada, kuid praegu ei tunnista 6.0 eesti numbri- ja rahavormingut. Keeleks võib valida soome keele (tagab õige numbrivormingu) ja rahaühikuks rootsi krooni (tagab õige rahavormingu). Spelleri lubab Filosoft koostada siis, kui selgub, kuidas seda 6.0-ga ühendada. StarOffice 6.0 on suhteliselt hästi MS Office’iga ühilduv, kuid keerukamate failidega tekib siiski probleeme. Exceli VBA makrosid kasutada ei saa. Tabelitöötlusprogrammis on ilusad diagrammid ja liigendtabelid, mis on väga vajalikud suurtest loeteludest kokkuvõtete tegemisel.

Praktiliselt samade võimalustega on ka StarOffice’i avatud lähtekoodil põhinev tasuta OpenOffice 641c (pakitult 48,6MB). Sellest puuduvad mõned vahendid, mis Sun on lisanud StarOffice’ile, nt aasia keelte fondid, andmebaasi tugi, mõned filtrid ja dokumendipõhjad jm. Kodukasutajal neid tõenäoliselt vaja ei ole. Keeleprobleemid on samad, mis StarOffice 6.0 korral. Kuna lähtekood on vabalt saadaval, siis ei tohiks loetletud puuduste kõrvaldamine suur porbleem olla.

Software602 tasuta pakett 602Pro Suite 2001 on eeltoodutest märksa väiksem (14MB). See sisaldab tekstiredaktori, tabeli ja fototöötlustarkvara. Esitlustarkvara ei ole. Paketile on tasuline lisa ($29,95) PC Suite Plus, mis sisaldab mitmesuguseid lisavahendeid. Tekstiredaktor on üsna hea. Tabelisse ei saa klaviatuurilt sisestada eesti susisevaid tähti, diagrammide pealkirjades ei saa kasutada ka täpitähti. Liigendtabelid puuduvad. Eesti keele spellerit ei ole.

Kui MS Office’i jaoks raha ei jätku, võiks proovida tasuta OpenOffice’t või 602Pro’d. Kui Filosoft saab StarOffice 6.0-ile valmis spelleri, mis peaks töötama ka OpenOffice’iga, siis võiks viimasest kujuneda arvestatav alternatiiv neile MS Office’i kasutajatele, kes Exceli makrosid ei vaja.