Enne F-grupi viimaseid mänge (Brasiilia-Jaapan, Horvaatia-Austraalia) on Brasiilial 6, Austraalial 3 ning Horvaatial ja Jaapanil 1 punkt.

Austraalia koondises on koguni seitse mängijat, kes on Horvaatia juurtega — Mark Viduka, Jason Culina, Tony Popovic, Josip Skoko, Ante Covic, Zeljko Kalac ja Marco Bresciano. Horvaatia meeskonnal on vastu panna kolm jalgpallurit, kes on Austraalias sündinud — Josip Simunic, Joey Didulica ja Anthony Seric.

Horvaatia peab täna läbi ajama Robert Kovac`ita, kes on teeninud kaks kollast kaarti. Koha Horvaatia kaitse südames võtab Stjepan Tomas.

Horvaatia peatreener Zlatko Kranjcar on enne kohtumist öelnud: “Meil on parema kvaliteediga mängijad. Austraalia tugevus on selles, et nad töötavad platsil meeskonnana ja et neil on ohtlik ründaja Mark Viduka. Me kavatseme ühe mehe teda terve kohtumise jooksul katma saata.”

Austraalia koondise abitreener Graham Arnold on teatanud: “See saab olema väga emotsionaalne mäng paljude jaoks. Kindlasti tuleb väga tugev võitlus, sest kaalul on kaheksandikfinaalkoht.”

Jaapani koondise peatreener Zico peab täna vastu astuma oma kodumaa Brasiilia võistkonnale ja ta teab, et 16 parema hulka pääsemiseks on vaja igal juhul võitu.

Maailma parim jalgpallur Ronaldinho usub, et kuna jaapanlased peavad mängima võidule, teeb see valitsevate maailmameistrite olukorra kergemaks. “Austraalia kaitses suurtes jõududega ja nende vastu oli raske vaba ruumi leida. Jaapanil on aga vaja väravaid ja nende rünnakud annavad meile suurepärased võimalused.”

Brasiillastel on neli meest saanud senini kollase kaardi — Cafu, Emerson, Ronaldo ja Robinho. Kuna teine kaart tähendaks kaheksandikfinaali vahele jätmist võib peatreener Carlos Alberto Parreira mõnele neist ka puhkust anda.

Jaapanit ei saa aidata eelmistes mängudes kollase kaardi teeninud kapten Tsuneyasu Miyamoto. Jaapan ja Brasiilia kohtusid esmakordselt omavahel 1968. aasta oktoobris ja mäng lõppes 1:1, viimane kohtumine pärineb eelmise aasta Konföderatsioonide karikaturniirilt, kus mängiti 2:2. Kokku on kohtutud kaheksa korda, millest Brasiilia on võitnud 5 ja kolm mängu on jäänud viiki.

Täna kell 22:00 algavate Brasiilia-Jaapan ja Austraalia-Horvaatia mängude käiku saab reaalajas (tulemused, väravad, algkoosseisud, vahetused jne) jälgida alltoodud Delfi erilehel.