Brasiilia võitis avavoorus Horvaatia 1:0 ja valitsevad maailmameistrid on nüüd MM-finaalturniiidel võitnud 8 kohtumist järjest.

Austraalia teenis esimeses kohtumises 3:1 võidu Jaapani vastu. Austraalia juhendaja Guus Hiddink näitas selles mängus üles oma treeneritarkust — kõik kolm väravat sündisid vahetusmängijate osalusel.

Brasiilia ja Austraalia on omavahel varem kohtunud viiel korral — 3 võitu on brasiillastel ja 1 austraallastel. Seejuures viimase omavahelise mängu 2001. aasta Konföderatsioonide karikavõistlustel võitis Austraalia 1:0. Üldse ongi see ainus austraallaste värav Brasiilia vastu, valitsevad maailmameistrid on samas löönud viies kohtumises kokku 9 väravat.

Avakohtumises teisel poolajal välja vahetatud Brasiilia ründaja Ronaldo on teatanud, et võlgneb endale ühe hea kohtumise. “Ma tean, et mängisin Horvaatia vastu kehvasti. Kuid ma suudan oma mängu parandada.”

Austraallane Harry Kewell on teatanud, et nende meeskond läheb mängima lihtsalt oma mängu. “Brasiilia on maailmameister ja loomulikult me austame neid, kuid meie eesmärk on minna ja näidata seda, mida oskame. Üldiselt mind ei huvita, mis brasiillased meist arvavad. Paljud teised meid ei karda, seega miks peaksid nemad teistmoodi arvama.”

Guus Hiddinkile valmistab kohtumise eel peavalu asjaolu, et avamängus said neli tema pallurit kollase kaardi ja kui nendega juhtub sama brasiillaste vastu, tuleb Austraalial üliolulises Horvaatiaga matšis ilma nendeta läbi ajada.

Brasiilia ja Austraalia mäng algab pühapäeval, 18. juunil kell 19:00 Münchenis. Mängu käiku reaalajas (tulemus, väravad, algkoosseisud, vahetused jne) saab jälgida alltoodud Delfi erilehel.