Eelmisel nädalal andis erinevatest kataloogidest ülevaate ka Okia blogi, kirjutades pikemalt Blog.tr.ee-st, Blogs.Stationist ja News24-st. Lisaks neile eksisteerivad Eesti blogimaastikul veel muu hulgas BlogEYE ja Blogi.ee. Samuti on mitmetes veebiportaalides eraldi blogirubriigid.

Blogisid, mis kasutavad platvormi Wordpress.com, saab jälgida ka sealse kataloogi kaudu. Kusjuures mitte ainult eestikeelseid blogisid, vaid ka teistes keeltes kirjutavaid. Kui selline võimalus kord juba avaneb, siis vaatakski üle, millised teemad tõusid lõppenud nädalal esile teistes keelekeskkondades.

Keset nädalat, kolmapäeva õhtul, mil maailm elas paralleelselt nii suvist töönädalat kui ka esimesi puhkuseperioode, olid erinevates keelekeskkondades tõusnud kõige luetumateks järgneva sisuga kirjutised:

Venekeelseste blogide keskonnas muretsetakse spordiorganisatsioonide võimetuse ja tuleviku üle.

Soomekeelsed blogid räägivad sellest, et islamiusulistele naistele on ujulates oma ujumisajad, kuna usk ei luba väärusulistega koos ujuda (see teema kerkis esile ka Eesti blogisfääris).

Ingliskeelne keskkond arutleb, kuidas aidata kaasa sõnavabadusele Iraanis.

Rootsikeelsete blogide seas oli kõige loetavamaks sissekandeks kirjutis sellest, et Leedu parlament on vastu võtnud seaduse, mis keelab homopropaganda.

Saksakeelses keskonnas on esikohal jutt pea 10 000st palestiina tütarlapsest, kes tahaksid pääseda Palestiina Next Top Model konkursile.

Prantsuskeelsete blogide loetum lugu teavitab, kuidas mobiiltelefonile on võimalik saada teade eksamitulemustest.

Eestikeelsetest Wordpressi keskonnas kirjutatud blogilugudest on esimeseks tõusnud kirjutis klassivihast.

Ükski neist blogidest ei olnud organisatsiooni, asutuse, erakonna vms blogi, vaid kõik kuulusid nö isiklike blogide hulka. Ühiskonnas toimuv, kusjuures mitte ainult konkreetses ühiskonnas, kajastub seega koheselt ka mõtelustena isiklikes blogides. Samas ei leidunud möödunud nädala keskel maailmast nii suurt ja tähelepanuväärset sündmust, et see oleks kajastunud samaaegselt erinevates keelekeskondades.

Mida muud jäi silma Eesti blogimaastikul? Võib-olla see, et blogimaastikule on ilmunud üha rohkem ühisblogisid ja missioonitundega blogisid.

Näiteks blogi „Jalgsi Eestimaal“ kajastab Eesti Rahva Muuseumi peaarhivaari Tiina Taela ja teadur-kuraator Piret Õunapuu matka radadel, millel 96 aastat tagasi rändas fotograaf Johannes Pääsuke. Rattarikkad agiteerivad rattaga tööle sõitma ja teavitavad Tallinna tänavatel läbielatust. Kirjanike jalgsimatka kajastust Riiast Tartusse (Kristjan Jaak Petersoni ainetel) võib lugeda vastavast reisipäevikust.