40 minuti pikkuses salvestuses ütleb bin Laden muuhulgas, et kokku kukkunud Maailmakaubanduskeskuse ümber oli häving loodetust suurem ning kiidab Allahit oodatust edukama rünnaku eest, teatas Post viitega anonüümsetele allikatele.

Video leiti väidetavalt ühest elamust Afganistanis Jalalabadi linnas ning USA võimud arutavad hetkel, kas ja kuidas see avalikustada. Muuhulgas aitaks see leevendada islamimaades levivat pahameelt selle üle, et USA ei ole terroristidest kõneldes mitte ainult ignoreerinud süütuse presumptsiooni, vaid pole esitanud bin Ladeni vastu ka mingeid süütõendeid.

USA on pidevalt korranud, et omab kindlaid sidevahendite pealtkuulamisel saadud tõendeid bin Ladeni seoste kohta terroriaktidega, seni pole ühtki tõendusmaterjali aga avalikuks tehtud.

USA asepresident Dick Cheney ütles pühapäeval, et leitud araabiakeelne salvestus on nagu “suitsev kaheraudne”, milles bin Laden ilmutab “märkimisväärseid teadmisi toimunust ning mis tõestab, et tema vastutuses pole vähimatki kahtlust”.

Cheney sõnul pole president George W. Bush’s administratsioon endiselt otsustanud, kas salvestis avaldada või mitte.

“Me ei taha talle tasuta teleaega anda,” ütles Cheney pühapäeval telekanali NBC programmis “Meet the Press.” “Ilmselt laseme ekspertidel otsustada, kas tasub seda näidata või mitte.”

USA kaitseministri asetäitja Paul Wolfowitz ütles CNN-ile, et arvestada tuleb ka videosalvestuse hankinud luureallikate turvalisuse kaitsmist.