“ÜRO on kuritegelik tööriist… kas on mõni tragöödia meid tabanud ÜRO kaasabita?” sõnas bin Laden Katari telejaama al-Jazeera eetrisse antud pöördumises. “Ükski moslem ei peaks mingil juhul sellega (ÜRO-ga) suhtlema.”

“Need, kes väidavad end olevat araablaste juhid, kuid ikka ÜRO-ga koostööd teevad, on uskmatud,” lisas bin Laden, kelle videopöördumine oli juba kolmas pärast 11. septembri terroriakte USA-s.

Muuhulgas süüdistas bin Laden ÜRO-d “islami maa loovutamises juutidele”, kuna 1947. aastal kiitis ÜRO resolutsiooniga heaks Iisraeli riigi loomise.

Väidetav terrorist rõhutas, et senini ei ole esitatud mingeid tõendeid, mis seostaksid Afganistani 11. septembri terroriaktidega. Kes terroriaktid siis korraldas, bin Laden ei täpsustanud.

“Täna vorbib ÜRO igasuguseid tõendeid omamata resolutsioone Ameerika toetuseks… ning nende nõrkade vastu, kes äsja lõpetasid ulatusliku sõja Nõukogude Liidu vastu,” sõnas maskeerimisülikonnas ning pearätis bin Laden, automaat kõrval seina vastu toetumas.

“Afganistani rahval pole sellega (terroriga) mingit pistmist,” lisas ta. “Kuid rünnakud jätkuvad, hävitades õigustamatult külaelanikke, naisi ja lapsi.”

ÜRO peasekretär Kofi Annan andis oktoobri alguses mõista, et olemasolevad ÜRO resolutsioonid võimaldavad USA-l korraldada rünnakuid USA linnades tuhandeid ohvreid nõudnud terroriaktide korraldajate vastu.

Millal bin Ladeni avaldus salvestatud on, jäi selgusetuks, kuid kommentaaridest võib eeldada, et pärast USA rünnakute algust 7. oktoobril.

Al-Jazeera lubas õhtul eetrisse lasta veel lõike bin Ladeni värskest pöördumisest.