Leht kirjeldab bin Ladeni põgenemist Tora Bora piirkonnast 2001. aasta novembris, nagu sellest jutustas Kuubal Guantanamo sõjaväebaasis vangis olev tema endine marokolasest ihukaitsja Abdallah Tabarak, tuntud ka hüüdnime järgi Abu Omar.

Tabaraki kinnitusel kõneles ta bin Ladeni telefoniga, kuni viimane jõudis Tora Bora piirkonnast naaberriiki Pakistani.

“Tabarak lahkus bin Ladenist ja tema saatjaskonnast põgenemise ajal. Ta jätkas telefoni kasutamist, üritades ameeriklaste tähelepanu kõrvale juhtida ning aidata bin Ladenil põgeneda,” kirjutab leht, viidates Maroko julgeolekutöötajatele, kes Tabaraki üle kuulasid.

“Tabarakisse suhtuvad teised vangid suure austusega, kuna ta aitas bin Ladenil põgeneda, kinnitavad marokolased. Telefonitrikk on laagris hästi teada ning sõjavangla, mida kutsutakse “Camp Delta”, asukad on selle üle väga uhked,” öeldakse artiklis.

“Tora Bora lahingu käigus ründasid kõrgmäestikukoopaid, kus al-Qaeda jõud end 2001. aasta novembris peitsid, USA pommitajad B-52 ja lahingukopterid koos läänemeelsete afgaanide ja USA eriüksuslastega. Ühendriikide esindajad teatasid toona, et nende arvates asub bin Laden Tora Boras, kuna tema häält oli kosta telefoni pealt kuulates,” kirjutab leht.