Inglismaa endise kapteni Terry Butcheri arvamust praegusesse kaptenisse ei parandanud ka Beckhami löödud võiduvärav Ecuadori vastu. “Ma jään oma seisukoha juurde — Beckham ei peaks kuuluma algkoosseisu. Wayne Rooney vajab rünnakul toetust ja ohverdama peab ühe poolkaitsja ning see peaks minu nägemuse kohaselt olema just Beckham.”

“Beckham on vaieldamatult üks mängija, kes on esinenud MM-il alla oma võimete,” lisas Butcher. “Ma ei näe inglaste mängus mingit vabadust ega loovust. Ning samas on meil rahvuskoondise eest väljakul pallurid, kes on suurepäraseks mänguks võimelised.”

Inglaste väravavaht Paul Robinson kinnitas aga, et inglased vajavad Beckhami. “Ta on maailma tippklassiga mängija ja me vajame teda. Tema löögi järel lendas pall Paraguay väravasse, Trinidad ja Tobagoga mängus andis just David Peter Crouch’ile väravasöödu ning Ecuadoriga mängus lõi Beckham võiduvärava.”

Ka Frank Lampard tunnistas, et meedia on Beckham`ile liiga teinud. “Inimesed peaksid kaptenit ja meeskonda toetama, mitte aga ründama. Õnneks enamus inimesi ka toetab meid tuliselt,” sõnas Lampard.

Teise inglaste poolkaitsja Owen Hargreaves`i sõnul peaks 1:0 võiduvärava autor olema kangelane, mitte aga mängija, keda rünnata. “Tema tugevus on standardolukordades ja ta on meeskonnale neis asendamatu. Sellel MM-il on löödud väga palju väravaid just standardolukordades ja see näitab, et Beckham on meie suur relv.”

Inglismaa alistas kaheksandikfinaalis David Beckham`i trahvilöögist Ecuadori 1:0 ja kohtub 1. juulil veerandfinaalis Portugaliga.