Eesti Kõigi Luurete Koordinaator pole mitte "bad boy" vaid lihtsalt "quiet boy". Tal on suus tropp. Luuraja ei tohi rünnakutele vastata. Kuningat mängib tema kaaskond, nagu teame.

Ei Eerik-Niiles ise ega tema kaaskond (sõjaväeluure, Pihl, luuretegevust jagavad eesti diplomaadid) ei saa kirjutada luurejuhi õnnestumistest.

Tema ise ei saa ammugi öelda, milliseid Pihkva kandi lennujaamu eesti Bondid on pildistanud või milliseid maju Pika tänava Vene saatkonna ümber luuretehnikat täis toppinud. (Muuseas, otse Vene saatkonna vastas Pikal tänaval valmib neli korrust korralikke venelaste-jälgimise kortereid, imeilusas juugendmajas Draakoni galerii kohal. Vihje ametkondadele!!)

Isiklike asjadega pole Eesti luurejuhti mõtet peksta. Sama mõttetu oli suvel Jüri Pihli nime segada sellesse, et Pihli tütar sõitis jahtlaeval, millega Rene Kuulmann Kihnu saarele verd laskma purjetas.

Mingi intriig tundub olevat külvatud kahe EÜS-i üliõpilasseltsi võitleja - Indrek Tarandi ja Eerik-Niiles Krossi vahele. Tarandi tunnistus Cindy ja Eerik-Niilese protsessil rääkis sellest, et Tarand teadis ja vist ka levitas kuuldusi Eerik-Niilese intiimsest probleemist.Samuti andis Tarand riigikogu komisjonile infot sellest, et Eerik-Niiles on organiseerinud kaitseväe rüpes luure eriüksuse.

Siin on probleem. Näib, et Koonderakonna valitsuse edukalt üle elanud Kross ei leia toetajaid mitte kõigist Kolmikliidu jõukeskustest. See on tõsine märk: näib et luurekoordinaatori töö kvaliteediga ei olda rahul. Eesti julgeolek ei suutnud anda Tallinna volikogule piisavalt uurimisandmeid, et Keskturu erastajad kuulutada maffiaga seotuks.

Mait Metsamaa ja Vadim Polishtshuki elu kallale kippumine on kõikidele selget keelt rääkinud. Samuti pole Eerik-Niiles Krossi "teabeteenistuste" raportitega rahul mõned riigiteenistused.

Öeldakse: "lihtsaid referaate välismaa ajalehtedest saame ka ilma luure abita internetist kätte". Näiteks andmeid Eestis tegutseva itaallase Ernesto Preatoni kohta, kelle firmat Pro Kapital hakkas möödunud nädalal börsiinspektsioonile uurima seoses kahtlusega teeseldud tehingutes.