„Online-keskkonna kaudu kõnetab Neu/Now festival suurearvulist publikut, laiendades seega oluliselt ürituse rahvusvahelist mõõdet. Usun, et Eestis loob taoline festivali formaat võimalusi mitte ainult noortele kunstnikele, vaid ka uute publiku gruppide kaasamisele,“ rääkis ürituse eesmärgist Eesti Muusika ja Teatriakadeemia välissuhete prorektor ning Neu/Now festivali rahvusvahelise žürii liige Marje Lohuaru.

Eestist pääses Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 kultuuriprogrammi kuuluva Neu/Now online-festivalile üheksa tööd. Kodumaistelt noortelt kunstnikelt näeb Neu/Now online-festivalil Sander Saarmetsa tööd „Pram Tak Mir“, Anna-Liisa Elleri tööd „Taasleitud kannel“ (Kannel revisited), EMTA ooperistuudio tööd „Rinaldo“, Stella Salumaa tööd „Elu kilukarbis“ (Packed like Sardines), Lauri Hirvesaare tööd „Elektriline pakiveomopeed“ (Electric Cargoscooter), Kristi Kongi tööd „Turbulents kui meetod“ (Turbulence as a method), Age Veeroosi tööd „Võrk“ (Grid), Malle Maltise tööd „Polyvox“ ja Svetlana Grigorjeva tööd „Keda ma täna tantsin?“ (Whom will I dance today?).

Neu/Now live-festival toimub 17.-20. novembril ja toob Euroopa kaasaegseima kunsti Tallinna vanalinna, kus esitletakse 35 parimat kandideerinud kunstiprojekti 17 riigist. Live-festivalile pääsenud projekte saab näha ja kuulda Kinomajas, Kanuti Gildi saalis, Kullo galeriis, Disaini- ja Arhitektuurigaleriis ning Mustpeade maja valges saalis.

Neu/Now festivalil osalemiseks kandideeris kokku 231 tööd 27 riigist. Eestist kandideeris 16 tööd, millest live-festivalile valiti viis ja online-festivalile üheksa. Festivalil osalevad projektid valiti välja viies kategoorias: visuaalne kunst, disain, film, teater ja tants ning muusika ja heli.

Festivalile said kandideerida kõik lõpetavad või äsja lõpetanud kunsti- ja muusikaerialade tudengid ülikoolidest, mis kuuluvad ELIA (European League of Institutes of the Arts) võrgustikku. ELIA on alates 1990. aastast tegutsev sõltumatu koostöövõrgustik, mis ühendab 350 Euroopa kunsti- ja muusikakõrgkooli. Eestist kuulub ELIA-sse Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Eesti Kunstiakadeemia, Tartu Ülikool ja Tallinna Ülikool.