Järva politsei korraldatud reidil, kuhu olid kaasatud ka Business Software Alliance (BSA) Eesti spetsialistid, kontrolliti Kato Arvutisalongi ja tuvastati, et nii mobiiltelefone kui ka arvuti riist- ja tarkvara müüv arvutifirma kasutas ise oma igapäevases tegevuses piraattarkvara, teatas BSA Eesti Komitee tegevjuht Ahti Leppik BNS-ile.

Arvutifirma omanikul ei olnud litsentse esitada nende kasutuses olevatele programmidele Symantec Norton AntiVirus 4.04, Symantec Norton Utilities 2000, Corel Draw 8.0 ja Adobe Photoshop 5.0. Küll aga olid olemas Microsoft Windows 98 ja Microsoft Office 2000 litsentsid.

Kohus karistas firmat miinimumtrahviga — 7500 krooni iga programmi kohta, millel puudus litsents.

Kuigi arvutifirmades on sedalaadi rikkumisi suhteliselt raske tuvastada, sest pideva tarkvara ostmisega-müümisega tegelemisel on igal ajahetkel mitu eri litsentsi firma riiulitel, on see siiski teostatav hea politseitöö tulemusena, märkis Ahti Leppik.

Seni on kohtud piraattarkvara kasutavaid firmasid karistanud enamasti paarisaja tuhande krooniste rahatrahvidega.

BSA on rahvusvaheline mittetulunduslik organisatsioon, mille peaeesmärgiks on tarkvarapiraatluse tõkestamine. BSA Eesti Komitee lõid 1996. aastal Eesti arvutifirmad ja tarkvarapiraatluse vastast tegevust arendades tehakse tihedat koostööd nii Eesti riiklike struktuuridega kui ka teiste autoriõigusi ja nendega kaasnevaid õigusi kaitsvate organisatsioonidega.