Ravimiametile esitatud ravimifirmade reklaamiaruannetest selgub, et koolitusreisideks on makstud mullu enam kui miljon eurot ehk üle 16,5 miljoni krooni. Et toetusi on makstud rohkem kui 1200 korral, tähendab see, et laias laastus käib ravimifirmade kulul eksootilistes riikides koolitusreisidel ligi neljandik Eesti arstides, kirjutab Äripäev.

"Arstide reiside toetamine on nn korporatiivne sotsiaalne teema. Kui üks ravimifirma ei toeta reisi, siis kuulab arst seal reisil konkurendi infot uutest ravimitest. Seetõttu püüavadki ravimifirmad konkurentidega koos toetajate seas olla," tunnistab anonüümsust palunud ravimifirma töötaja.

Hea Delfi lugeja, kuivõrd huvitab sind, millise firma ravimile arst sulle retsepti kirjutab? Kas patsiendid peaksid teadlikud olema, mille alusel arstid neid valikuid teevad, et vältida olukorda, kus sulle määratud ravim võib olla hoopis kallim ja ebatõhusam vaid seetõttu, et sellel firmal on arstiga kokkulepe?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.