Piduliku sündmuse juhatas sisse NT-Exchange.com nõukogu esimees Endel Siff. Sõnavõtus meenutas tuntud transiidiärimees oma äritegevuse algust, kus ainsaks arvestatavaks mobiilseks sidevahendiks oli portfellisuurune kaasaskantav Nokia NMT telefon. Sellise telefoni omamine andis suure eelise konkurentide ees.

Tänaseks on olukord infotehnoloogiaturul sootuks muutunud. Peamiseks märksõnaks on internet ja internetil baseeruvad infotehnoloogilised lahendused.

Täna tehtava äri edendamiseks ja äris liikuva informatsiooni paremini hallatavaks tegemiseks sai loodud äriportaal NT-Exchange.com

NT-Exchange.com-i eesmärk on pakkuda esialgu Eesti mõistes suurematele ettevõttetele infoliikumise allhanget (outsourceingut).

"Meie eesmärk on läbi parema haldamise võimaldada ettevõtetel paremini kasutada äriinformatsiooni ja läbi selle omakorda tõsta Eesti ettevõtete efektiivsust ning võimaldada neile ligipääasu maailma tipptarkvarale," ütles Siff.

NT-Exchange.com juhatuse esimehe Lembit Loo sõnul soovivad nad pakkuda läbi interneti töötavaid dünaamilisi ja turvalisi lahendusi, mis aitavad kliendil pühenduda eelkõige oma põhitegevusele, parandada teeninduse taset, tõsta klientide rahulolu ning tõhustada kogu ettevõtte tööd. See eeldab kindlasti Interneti püsiühenduse olemasolu.

Antud teenus hõlmaks endas ASP-d (application service provider) ning ettevõtte infotehnoloogiliste vajaduste ning infoliikumise kaardistamist ning kontseptuaalse lahenduse väljapakkumist analüüsi käigus selgunud vajaduste rahuldamiseks.

Sellise teenuse pakkumiseks on NT-Exchange.com võtnud endale eesmärgiks koondada ettevõttesse umbes 20 liikmeline töörühm. Töörühma valik saab olema suhteliselt raske, kuna loodetakse leida antud kohale ala parimad spetsialistid.

Ettevõtte esindaja sõnul on nõudlus nende teenuse järele alguses kindlasti suurem nende võimalustest seda rahuldada.

NT-Exchange.com’i ja Oracle’i esindajad lubasid oma plaane detailsemalt tutvustada sügisel.

Reveko Telekomi juhatuse esimehe Andres Peetsi sõnul pole hetkel selge, millisele kliendile ja millist teenust hakatakse pakkuma.

"Tellija poole pealt vaadates usun, et ollakse huvitatud suurtest firmadest, kuna neil on huvi, raha ja nõudlus oma IT vajaduste outsourceimiseks," ütles Peets. Väikestele firmadele piisab tema sõnul ühest tugiisikust vastavate ülesannete lahendamiseks.

AS NT-Exchange.com on käesoleval aastal loodud firma, mis tegeleb äriinformatsiooni haldamisega kasutades internetipõhist tehnoloogiat. AS NT-Exchange.com on samas ka Oracle Partner Program’i liige.

Oracle Corporation on maailma suurim infohaldustarkvara tarnija ja suuruselt teine tarkvarafirma aastakäibega üle 10 miljardi dollari, mille Baltimaade esindus avati Tallinnas 1996.aastal.