"Eesti ja Leedu vahel käib kogu aeg rivaalitsemine. Alles ütles kaitseminister Urmas Reinsalu, et USA väed võiks Eestis olla, mida ruttas täpsustama välisminister Urmas Paet - tema sõnul võiks USA lennukid olla Eestis, mitte Leedus. Sellised laused ei tule meie suhetele kasuks," meenutas Alatalu eelmist miniskandaali.

Alatalule tundub Partsi sõnakasutus ja Leeduga rivaalitsemine naeruväärne. "Partsu vabandamisest ei piisa; vabandama peab peaminister Andrus Ansip," kinnitas Alatalu. "Eesti ja Leedu suhted on löögi saanud juba igal juhul."

Kunagine rahvasaadik Alatalu aga ei taha sündmusele vaid välispoliitilist hinnangut anda. "Teate, minu arvates on jobud need, kes ei suuda kodumaal ronge liikuma panna. Ma vist ei pea isegi ütlema, et sõna jobu kasutamine leedukate suhtes on piinlik," tunnistas Alatalu Delfile.

Jobu-skandaali taustast.

Parts avaldas ajalehes Wall Street Journal pahameelt Leedu uue valitsuse otsuse vastu asuda Rail Balticu projekti uuesti üle vaatama, nimetades Leedu valitsusliikmeid jobudeks.

"Leedu valitsuses istuvad jobud," ütles Parts. "Kui uus valitsus ametisse sai, lasid nad end mõjutada Leedu Raudtee lobitööst. Leedu valitsus raiskab lihtsalt projektiga alustamiseks aega."

Artikli lõpus oleva selgituse järgi kasutas Parts intervjuus eestikeelset sõna "jobud", mis algselt oli Wall Street Journalis tõlgitud inglise keelde kui "idiots", ent praeguseks kui "fools". "Tema (Partsi - toim.) sõnul on eestikeelse sõna "jobud" (ainsuses: "jobu") parem tõlge "fools"," seisis selgituses.