Politsei suunas Gräzini ekspertiisi ööl vastu reedet, kui tabas poliitiku lumavalli sõitnuna autoroolist ning kahtlustas mehel alkoholijoovet, kirjutas SL Õhtuleht.

Tartus Kroonuaia tänavas juhtunud intsidendis pidas poliitik end politseinike sõnul korrektselt üleval, kuid ta otsustati viia Tartu ülikoolli kliinikumi vereproovi andma, sõnas Tartu politsei pressiesindaja ajalehele.

Vereproovi tulemused kinnitasid poliitikul 3,84 promillist joovet. Aastaid politseis töötanud inimene ütles ajalehele, et nii kõrge joobega inimese autoroolist tabamine on üsna haruldane ning mõni oleks sellise joobeastmega juba surnud.

Psühhiaater Jüri Enneti sõnul on kolme ja poole promilline joove juba eluohtlik ning 3,84-promilline joove saavutatakse umbes poole liitri 40-kraadise viina joomisel.

Kõrged joobenumbrid olid üllatus ka Gräzinile endale, kirjutas ajaleht. Poliitik pruukis alkoholi enda sõnul ühe firma peol. Ta märkis, et joob tavaliselt vaid nädalavahetustel paar klaasi punaveini.

“Elus on olnud aeg, kui kuritarvitasin alkoholi. See oli 6-7 aastat tagasi,” ütles riigikogusse kandideeriv poliitik ajalehele. Samas kinnitas Akadeemia Nord õigusteaduskonna dekaan, et polnud alkoholi tarbinud neli tundi enne rooli istumist.

Reedel palus Gräzin avalikult vabandust kõigi kolleegide, lähedaste ja erakonna ees ning teatas tagasiastumisest Tallinna volikogu korrakaitsekomisjoni aseesimehe kohalt.