Venemaa endine peaminister Mihhail Kasjanov ja tuntud teleajakirjanik Jevgeni Kisseljov esitlesid sel nädalal Tallinnas oma raamatut "Putinita".

Raamat avab lugejatele Venemaa võimu telgitaguseid, paljastab jahmatavaid fakte Mihhail Hodorkovski vangistamisest ja Jukose afäärist, sõltumatute telejaamade NTV ja TV-6 sulgemisest, 1996. aasta valimistest ja teistest poliitilistest sündmustest Venemaal.



Tallinna linn korraldas teisipäeval Tallinna Lauluväljakul tööbörsi, kus pakuti ligi 550 sotsiaalset töökohta. Paarkümmend minutit enne uste avamist oli kohale tulnud juba sadakond inimest.

Lauluväljaku klaassaalis asuvalt nõukogudeaegaselt seinapannoolt jälgisid töötute töölesaamist aga sealsed ajaloolised figuurid.

Teisipäeval avati NUKU muuseumis näitus jänestest, mida oli tulnud avama kultuuriminister Laine Jänes isiklikult. Põhjust Jänesel kohale tulla oli, sest näitusel on omaette nurk pühendatud Laine Jänese isiklikule jänesekogule.


Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud jälgib järeltulijate valimisdeabtti: peagi saab Tallinna Ülikool endale uue rektori. Avalikul debatil ristasid piike rektorikandidaadid Peeter Kreitzberg, Tiit Land ja Anu Toots.

Kes võiks esindada Eestit iluuisutamise MM-il naisüksiksõidus? Jelena Glebova või Gerli Liinamäe? Siiski, kuigi tänavu tuleb Liinamäel minna vaid juunioride MM-ile, siis Gerli Liinamäe treenimist unarusse ei jäta.

Edgar Savisaar käis sel nädalal Tallinnas Harjumäel asuvas Edgari kohvikus toetajatele kohvi kallamas. 

ETV valimisstuudio oli sel nädalal aga üksikkandidaatite päralt, kellest üks oli otsustanud oma sõnumi viia rahvani ka siis kui ta parajasti sõna ei saa. Sellejaoks otsustas mees kaasa võtta väikse plakati.


Kuremäe kloostris jätsid sajad õigeusklikud hüvasti iguumenja Varvaraga. Rahvast sõitis kokku kloostriülema matustele lausa busside kaupa, palju oli näha ka vene numbrimärgiga autosid.



Venemaa üks suurimaid panku VTB24 pidas neljapäeval Tallinnas Swissotelis väljasõiduistungi, kus tutvustati panga tippjuhtidele ja piirkondlikele esindajatele Euroopa vallutamise plaane.

VTB24 juht, endine Vene föderatsiooni rahandusminister Mihhail Zadornov, keda peetakse president Dmitri Medvedevi soosikuks, tõi esmakordselt Venemaa panganduse ajaloos panga tippjuhtide nõupidamise välismaale.

Meresuu spaas toimus aga julgeolekukonverents, mille osalejaid ei võinud pildistada. Foto tühjast saalist.


Armastatud kirjanik Heljo Mänd tähistas sel nädalal oma 85. juubelit. Palju õnne!



Sel nädalavahetusel selgusid ka Eesti Laulu esimesed finalistid - kahe nädala pärast selgub ka eurolaul, mis läheb Eestit esindama. Pildil on omapärase lauluga võistelnud Nicolas Hugo Behler Calzetta ehk Elmayonesa, kes järgmisesse vooru edasi ei saanud.