Kahe naise varustusse kuuluvad mõõdulint, kaal ning keha rasvaprotsendi määraja. Nüüd saavad nii konkurendid kui ka kogu Eesti rahvas teada, kui pikk või raske keegi missikandidaatidest on. Kuigi kaalumise-mõõtmise ajal valitseb tüdrukute seas pinev vaikus, pole uudised kellegi kohta katastroofilised.

Järgmine, kes misside uksest sisse marsib, on juuksur Renaldo. Tema sõnumid pole kaugeltki nii leebed ja julgustavad kui Stella ja Katrini omad. Nii mõnegi tüdruku nägu venib pikaks, kui talle teatatakse, et ta soeng või juuksevärv ei kõlba sõna tõsises mõttes mitte kuhugi! Renaldo kääride ning pintslite all viiakse misside seas läbi “totaalne muutumine”. On ehmatust. On šhokki. Aga on ka rõõmu uuest imagost.

Jumestajad Reet ja Loore Härmat saavad muutunud neiud oma valdusse ning seejärel on piigad valmis tunde kestvaks fotosessiooniks Miss Estonia 2000 Evelyn Mikomäele kuuluvas ainulaadses foto- ja filmistuudios XL-Studios. Enne, kui žüriiliige Indrek neiud poseerima paneb, jagab Evelyn nendega oma missikogemusi. Tal on mida rääkida — Evelyn saavutas 2000. aastal Miss Universumi iludusvõistlusel ülikõrge 7. koha! Maailma mastaabilt kolmandalt võistluselt Miss Earth naasis ta aga 5.kohaga!

Indreku fotod toovad nii mõnegi piiga kohta esile seninägematu külje. Ka žürii on üllatunud. Lemmikuks ostutuvad õrnukese Liisi pildid. Teistpidise üllatuse teeb Laura, kelle modellikogemust arvestades oodati palju enamat. Ka Laura ise on õnnetu ja kinnitab, et need on kõige koledamad pildid, mis temast kunagi tehtud…Esimene väljahääletamine on katsumus kõigile. Emotsionaalne pinge toob välja pisarad. Kui saatejuht Cathy teeb teatavaks, et esimeseks kojuminejaks on Natalia, on õnnetud ka need, kes ise varem pakkusidki esimeseks just teda. Pisar tuleb silma isegi saatejuht Cathyl! “Esimesena on kõige raskem ära minna!” arvab Natalia.

********

Zhürii kommentaar: “Fotograafi ees poseerimine ei tule kaugeltki igal missikandidaadil veatult välja. Kuid Natalia puhul jäi koostöösoovi või –võime puudumine fotograafile eriti silma. Ta ei säranud ega eristunud millegagi. Muidugi oli kahju teda koju saata, sest neiu on ju tegelikult sümpaatne. Kuid leidsime siiski, et selle saate põhal oli missipotentsiaali teistel temast rohkem.”

Järgmises saates: Eelmises saates alanud ilusakstegemine jätkub. Kuid päeva lõpuks peavad neiud end modellirollist lahti raputama ning pressikonverentsil demonstreerima, mis neil ka uute soengute all peitub. Vastasseis tekib päris ootamatust suunast — üks piiga on konkurentide meelest liiga jutukas. Kes? Kas tema saadetaksegi seekord asju pakkima?

require_once "$admin_dir/projects/video/index.inc"; video(2,'http://www.tv.ee/static/manager/pildid/console/tv.ee/playasx.asp?videoid=E226FE13-09CB-4ADD-BE3B-EE668D5F926B{}');?>