Päev algas kell 8.00 vastuvõtuga, kella 12.00 oli läbi vaadatud 8 patsienti.  Löuna ajal oli lähedalasuvas taastusravikeskuses loeng kusemishäirete ravijuhisest, mida pidas uroloog. Loeng oli väga informatiivne ja saime häid praktilisi nõuanded igapäevaseks tööks.

Pärats lõunat kell 15.00 algas õhtune valve terviskeskuses mis kestis kella kümneni õhtul, selle aja jooksul tuli läbi vaatata umbes 22 patsienti . Patsientide vanus varieerus ühest aastast kuni 92 aastani.

Oli selline üsna rahulik valve, ainult üks patsient oli vaja keskhaiglasse edasi saata ja kolm jäid voodiosakonda ravile.

Hommikupoolikul tuli tohterdada medõde plantaarfastsiidiga (põletik sidekoes), siis tuli koolipoiss seljavaluga, talle oli sõber selga hüpanud, õnneks oli tegu ainult põrutusega.

Seejärel tuli vastuvõtule ilmselt uneapnoe all kannatav naisteravas, kehamassiindeksiga 43 (tervisele ohtlik rasvumine), suunatud uneuuringule, lisaks ka günekoloogiline rutiinkontroll ja analüüsid.

Keskealine mees, I tüübi diabeet, hulgiliigeskaebuste tõttu oli talle määratud rohke valuravi, mille foonil  kurtis  tugevat kõrvetavat ülakõhuvalu, mis vaevab juba mitu kuud. Patsient suunati gastroskoopiasse.

Reibas vanaproua unehäiretega, soovis proovida melatoniini une parandamiseks.

Siis üks pensionärist naine, kel tugev depressioon, aga ka mitmed ilmselt lõikusravi vajavad haigused, nuttis ja halas, tahtis uuringuid, aga ei olnud nõus operatiivse raviga. Kuna patsient oli suvest alates praktiliselt iga paari nädala tagant arsti juures käinud, siis arsti põhiülesanne oli teda rahustada ja saada nõusolek kirurgile saatekiri teha.

Järgmisena tuli vastuvõtule hulgitätöveeringute ja erinevate huule- ja ninarõngastega skisofreenik, kellel elustiilist sõltuvalt palju opereeritud liigeseid ja tugevad valud. Nõudis valuvaigistite doosi tõstmist. Ega väga vaidlema ei kippunud.

Vahepeal tuli ka retsepte pikendada.

Valve jooksul tuli tegeleda mitme erineva kaebustega - ägedad kõrvavalud, ägedad seljavalud, viirusinfektsioonid ja mõned obstruktiivsed bronhiidid. Voodiosakonda tuli paigutada üks vanur ägeda kõhulahtisusega ja üks vanadekodust toodud patsient palaviku ja kuseteede infektsiooniga.

Üks vanem mees libises õues lehtedel, röntgenis näitas pilt lisaks õlaliigese luksatsioonile (nihestusele) ka õlavarre murdu, patsient saadeti keskhaiglasse kirurgi juurde operatsioonile.

Tulid ka paar alkohoolikut, kes mõlemad olid Saaremaa viina manustanud. Keskealine naine, kes oli kodus huule katki kukkunud, oli üsna adekvaatse jutuga, huul õmblusi ei vajanud. Joobeks puhus 3,10 promilli. Abikaasa küll tahtis, et jääks ööseks voodiosakonda, kuid näidustust polnud ja läks taksoga koju. Teine meessoost alkohoolik oli kaks nädalat joonud, kukkunud ja ei tahtnud enam ärgata, sõbrad kutsusid kiirabi. Alkoholismi tüsistusena juba maksatsirroos ja astsiit, puhus ”ainult” 1,88 promilli. Silmad tegi küll lahti ja natuke vastas, jäeti igaks juhuks osakonda jälgimisele üle öö.

Viimane patsient tuli kella  21 paiku, mis tähendas, et sain töö õigeaegselt kell 22.00 lõpetada.