Esmapäeva hommikul kella 8-12 on Tallinnas üpris raske telefonitsi arsti juurde aega kinni panna. Sissehelistamisel peab pikalt kõneootel olema ja Eesti Telefoni sissetulekut suurendama. Sestap on Interneti kaudu registreerimine palju kiirem ja mugavam.

Medicumi veebisaidis tuleb kliendil sisestada enda ees- ja perekonnanimi, isikukood ja meiliaadress, valida arst ja vabade vastuvõtuaegade seast sobiv. Süsteem teeb ise Haigekassa andmebaasist kindlaks ravikindlustuse olemasolu ja perearsti nime. Proovisin järgi, see käib üsna kiirelt. Teatud eriarstidele (psühhiaater, günekoloog, nahaarst, silmaarst, hambaarst jt) saab registreeruda ilma perearsti saatekirjata. Praegu toimub süsteemi testimine. Loodetakse, et Interneti kaudu hakkab tulevikus registreeruma neljandik klientidest. Igati tervitatav internetiteenus, mille peaksid juurutama kõik analoogsed asutused.

Medicum on suurim haiglavälist arstiabi pakkuv meditsiiniasutus Tallinnas. Medicumi teenindusregistrisse kuulub ligi 100 000 klienti, töötajaid on 450, neist arste 120. Registreerimise lihtsustamine ei muuda muidugi järjekordade pikkust. See on aga juba riikliku tervishoiukindlustuse probleem.