Mitte keegi ei keela neid süüa, igaüks võib neid ise valmistada ja ka naabrinaiselt osta. Toiduseaduse nõuded kehtivad ikkagi turgude kohta, mis on avalikud kauplemispaigad, kus peavadki reeglid kehtima. Iseennast ja naabrinaist võite ju ammust ajast usaldada, aga turult ostate kaupa sageli võõra inimese käest: kui teie lemmikmüüja pole täna tulnud, ei pea te ometi kõhuvalu või toidumürgitusega riskima.

Vähemalt Tallinna turgudel ringi vaadanud inimene veendub kergesti, et kahtlast ja riknenud toitu pakutakse erakordselt palju. Ostja valib turult toiduaineid sisuliselt omal riisikol. Tallinnas ei paista toiduseadus siiamaani küll kehtivat. Ja kui see ühes linnas äkki toimima hakkab, siis oleks justkui maailma lõpp käes.

Ega keegi ei keela kurki ja kapsast turul ka edaspidi müüa — tuleb vaid tagada, et need on korrektselt, puhtalt töödeldud ning tarbijale ohutud. Toidukäitlemisnõuded ei ole välja mõeldud mitte inimeste mõnitamiseks, vaid eelkõige toidu ohutuse ja inimeste tervise tagamiseks.

Muidugi, meie siin ei peaks olema paavstilikumad kui paavst ise ning toiduseaduse järgimisega päris lolliks minema, seda rangemaks tõlgendades, kui ta on. Praegune probleem seisneb pigem selles, et eelmisest aastat pärit toiduseaduse muudatusi tuntakse suhteliselt halvasti — mitte aga selles, et seadus ise oleks viimseni totter.